Falcon Defence 2015: Patru F-16 portugheze la Campia Turzii

f-16Doamnelor si domnilor, au venit portughezii! Patru avioane F-16 ale Força Aérea Portuguesa au ajuns luni la Baza 71 Aeriana de la campia Turzii.

Lusitanii vor fi dislocati in Romania aproximativ doua luni, mai exact pana in data de 30 iunie 2015.

Iata ce spune comunicatul oficial al Ministerului Apararii:

„În perioada 4 mai – 30 iunie, Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii, va găzdui exerciţiul bilateral ‘Falcon Defence 2015’.

Aproximativ 150 de militari români, piloţi şi personal tehnic, cu aeronave MiG-21 LanceR, aparţinând Bazei 71 Aeriană, şi 180 de militari portughezi, cu patru aeronave F-16 şi tehnica de deservire aferentă, participă la acest exerciţiu.

Participanţii la activitate îşi propun antrenarea în comun, într-o concepţie unitară, pentru îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate ale Alianţei Nord-Atlantice şi asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.”

Pentru acest exercitiu in comun cu F-16 portugheze CSAT a aprobat intrarea si stationarea pe teritoriul tarii a avioanelor, precum si executarea misiunilor de Politie Aeriana de catre invitatii straini.

Partea foarte interesanta este ca cele patru F-16 au venit cam golase din ce se vede din primele fotografii, in sensul ca n-au rachete la purtator. Spre deosebire de F-16 americane care au fost si ele, nu cu mult timp in urma, pe la Campia Turzii.

In cazul asta, sansele ca portughezii sa fara intr-adevar Politie Aeriana in Romania sunt minime si eu m-am inflamat degeaba la vremea respectiva. Ramane totusi dilema mea personala cu privire la decizia CSAT si la faptul ca au specificat acolo negru pe alt Politie Aeriana.

In fine, vom trai si vom vedea ce se va intampla. Cum avem mai multe detalii de la Campia, va tinem la curent!

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Sînt ‘ălea’ care vor fi ale noastre?

Jap

Precis?

Cezar

Despre ale noastre ceva noutati? Sau despre a II-a escadrila? 🙂

iordan

Pentru noi este necesar in primul rand: a) 3-4 escadrile de f16 falcon modernizat decent nu mai jos de nivelul 5.2,pe viitor eventual bk 60 noi ( un avion de atac, dogfight sigur,manevrabil cu incarcatura de razboi,testat cu succes in diferite teatre de operatii,piese de schimb-aici putem antrena si industria de profil ,inginerii ,tehnicienii daca suntem in stare?,deci un avion cost/manevrabilitate/siguranta acceptabil care inca mai face fata cu brio noilor generatii de avioane) . b)o escadrila de f 22 RAPTOR/f 35 sau o escadrila de RAFFALE./eurofighter,inclusiv Soim 93,95,99 cate o escadrila . c) naval 1 distrugator modernizat decent,1-2 crucisatoere,1-4 corvete… Read more »

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x