Felix Baumgartner a sarit de la marginea spatiului | FOTO

Felix Baumgartner a sarit de la marginea spatiului! Austriacul a devenit omul care a sarit de la cea mai mare altitudine, insa a ratat un record din cele 4 pe care si le-a propus.

Dupa mai multe zile de amanari, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, balonul urias de care era atasata capsula lui Felix a fost umflat si s-a ridicat pe cerul de langa Roswel.

Primul record doborat de temerarul austriac a fost cel de atingere a celei mai mari inaltimi intr-un balon controlat de om, peste 39.000 de metri, cu aproape 3.000 de metri mai mult decat si-a propus in pregatirea misiunii.

A urmat saltul de la cea mai mare altitudine, undeva in zona celor 39.000 de metri, plus cea mai mare viteza atinsa in cadere libera, care ar fi fost de aproximativ 1270 de kilometri pe ora, peste viteza sunetului. Se pare ca un record a fost ratat, cel al celei mai lungi caderi libere.

Deocamdata, toate cifrele sunt provizorii, asta pentru ca pot exista diferente intre ceea ce a aratat live-ul celor de la Red Bull Stratos si ceea ce s-a intamplat cu adevarat. Vom reveni cu cifrele oficiale cand acestea vor fi facute publice.

Congratulations to Felix Baumgartner for an outstanding, inspiring display of courage. It was a joy to watch.

– Arnold Schwarzenegger 🙂

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of