Finlanda va adera la NATO

Read Time:59 Second

Autoritățile din Finlanda au anunțat oficial că au luat decizia de aderare la NATO, pe fondul amenințărilor primite din partea Rusiei.

Președintele finlandez Sauli Niinisto susține că aderarea la organizația nord-atlantică va întări securitatea țării și că procesul de aderare trebuie început ”fără întârziere”.

”Apartenența șa NATO va întări securitatea Finlandei, iar Finlanda, ca membru, va consolida capacitatea de apărare a întregii alianțe. Sperăm că pașii ce trebuie făcuți la nivel național vor fi trecuți rapid, ăn următoarele zile”, a spus șeful statului nordic.

Președintele finlandez nu s-a ferit să afirme că războiul pornit de Putin în Ucraina este cel care a provocat și accelerat decizia de aderare la NATO.

Până acum, Finlanda a încercat să mențină un statut de semi-neutralitate pentru a avea relații normale cu Rusia, cu care împarte peste o mie de kilometri de frontieră.

Suedia analizează și ea posibilitatea de aderare la NATO și se pare că și acolo decizia va fi una pozitivă, deși e ceva mai întârziată.

Rusia a amenințat că va lua măsuri în cazul în care cele două state vor intra în Alianța Nord-Atlantică, însă realist nu are capacitatea de a face practic ceva.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post De ce nu vor dona moldovenii avioanele MiG-29 Ucrainei?
Next post Ryanair renunță la obligativitatea măștii în avioane de pe 16 mai