Flotilele Fortelor Aeriene Romane (re)devin Baze AerieneRomanian Air Force’s Fleets are now Airbases

Read Time:1 Minute, 8 Second

baza c turziiIncepand cu data de 1 Decembrie 2013, cele patru Flotile ale Fortelor Aeriene Romane au (re)devenit Baze Aeriene.

Personal, schimbarea asta, in fapt revenirea la denumirile de acum cativa ani, imi place. Era prea pompoasa denumirea de „Flotila” in cazul unor unitati cu doua, hai trei, escadrile operationale. Pe cand „Baza Aeriana” este asimilata mai mult locului, este mai aproape de oameni, mai placuta…

In aceste conditii, Flotila 90 Transport Aerian se transforma in Baza 90 Transport Aerian, Flotila 71 Aeriana se transforma in Baza 71 Aeriana, Flotila 86 Aeriana devine Baza 86 Aeriana iar Flotila 95 Aeriana este, evident, Baza 95 Aeriana.

Bine, nu denumirea oficiala conteaza. In primul rand, pentru mine, si cred ca si pentru multi altii, vor ramane in continuare Otopeni, Campia Turzii, Borcea/Kogalniceanu sau Bacau.

In al doilea rand, pot sa le numeasca si flote stelare sau mai stiu eu cum, important e ca oamenii aia de la Luna, Borcea, Otopeni sau Bacau sa aiba avioane si ore de zbor, sa-si poata face treaba pentru care s-au pregatit atat amar de ani.baza c turziiFrom December 1st, Romanian Air Force’s Fleets transformed, yet again, in Airbases.

So, 90th Airlift Fleet is now 90th Airlift Airbase, 86th Fleet is 86th Airbase and so on.

This change is rather curious, since are only three years since former Airbases became… you guessed, Fleets.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Resboiu

Foarte bine spus! Le pot denumi si Escadre, important este sa se zboare si sa se zboare mult pentru a se zbura foarte bine.

Nicky

Binie , bine !
Dar ce facem cu MK , Ghiarmata, Ianca , Tuzla , Craiova , Deveselu , Sibiu , etc, Le trecem la morti ca asa au vrut sefii tradadtori din aviatia militara si politicienii corupti la indicatiile celui mai pretios aliat NATO.

Nicky

Cezar

Sambata seara la Realitatea TV, de la ora 21-00, la emisiunea ‘jocuri de putere’…parca…subiectul principal de dezbatere va fi IAR 99 Soim si industria aeronautica romaneasca. Interesant este ca, din promo-ul emisiunii, se deduce ca generalii de aviatie au ajuns la concluzia ca Soimul este cam singura posibilitate reala, actuala, ca aviatorii militari romani sa zboare corespunzator (ca numar de ore) si sa se mentina la capacitatea reala de lupta si experienta de zbor, pe cat se poate, avand in vedere limitarile avionului in raport cu supersonicele. Din cate am putut intelege din acel promo, generalul care era intervievat, milita… Read more »

Cezar

Ai avut dreptate…IAR XT e mort si ingropat….pamant de flori! Dar totusi exista ceva la INCAS. Las titat din articol: ‘Chiar dacă viitorul fabricii şi al Şoimului sunt incerte în acest moment, perspective există. La institutul de cercetări aerospaţiale se lucrează în prezent la un proiect de îmbunătăţire a versiunii actuale. Noul Şoim, o aeronavă cu totul nouă, care se află deja pe planşele cercetătorilor şi proiectanţilor, va fi rebotezat în IAR-DT/New Generation. Director general I.N.C.A.S.: „…includem o nouă generaţie de radare şi inclusiv o upgradare esenţială pentru toată partea de avionica până la schimbarea radicală a alor sisteme şi… Read more »

Previous post <!--:ro-->Simulator pentru avioanele Spartan la Flotila 90 Otopeni<!--:--><!--:en-->Spartan simulator at 90th Airlift Fleet<!--:-->
Next post <!--:ro-->Boeing 747, copiat de chinezi<!--:--><!--:en-->Boeing 747, copied by China<!--:-->
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x