Generalul Dobran a pilotat un avion al Iacarilor Acrobati la 99 de ani

Foto: Laurentiu Florin
Generalul in rezerva Ion Dobran, ultimul supravietuitor al legendarului Grup 8 Vanatoare, a pilotat din nou un avion la varsta de 99 de ani si 4 luni.

Dobran a devenit astfel cel mai varstnic pilot roman din istorie.

Evenimentul a avut loc sambata, in cadrul simpozionului “In memoriam Constantin ‘Bazu’ Cantacuzino – 60 de ani de la disparitie” ce a avut loc pe aerodromul Banesti, din judetul Prahova.

Generalul Dobran a urcat in cabina din spate a avionului Iak-52 inmatriculat LY-WAA si pilotat de Dan Stefanescu de pe aeroportul Baneasa si, in timpul zborului spre Banesti, a preluat pentru cateva momente comanda.

Ion Dobran este unul dintre asii aviatiei romane, el avand ZECE victorii aeriene confirmate in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Dobran a zburat pe cele mai dificile fronturi si a infruntat aviatori sovietici, americani si germani.

Gestul Iacarilor Acrobati, al lui Dan Stefanescu, este unul urias, unul superb! Dobran merita asta, merita cu varf si indesat un ultim zbor asa cum voi spune in continuare ca merita sa primeasca cele 4 stele de general “plin” in timpul vietii.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
tarabostesmihaistoian Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
mihaistoian
Guest
mihaistoian

Bravo iacari!
Respect domnului general Dobran!

tarabostes
Guest
tarabostes

Sa-i uram sanatate maxima d-lui Dobran si sincere multumiri pentru jertfa sa in slujba patriei chiar daca nu cea suprema.Ca o mentiune…cred ca ai vrut sa scrii grupul 9 vanatoare.