Iata cand primeste Romania primele avioane F-16

F-16 Mig-21Misterul nu mai e mister, intrebarea care ne-a framantat ani la rand are, in sfarsit, un raspuns! Doamnelor si domnilor, stim cand vin primele avioane F-16 in Romania. Da, e vorba despre avioane noastre, ca de „musafiri” am tot avut parte.

Portughezii au deja un grafic de livrare a avioanelor care se intinde pe o perioada de ceva mi mult de un an, iar primele F-16 romanesti vor ajunge la Baza 86 Aeriana Borcea in, atentie mare, septembrie 2016!

Informatia vine de la cei de la Jane’s, care ar fi primit-o de la un asistent al biroului de Relatii cu Publicului al Statului Major General al Armatei Portugaliei.

Da, stiu cum suna, dar respectiva publicatie este una de incredere si ma indoiesc ca un oficial portughez ar transmite informatii neadevarate sau neverificate, mai ales ca materialul este despre misiunea celor 4 F-16 la Campia Turzii.

Ca un fel de nota de subsol, sursa citata scrie ca livrarile F-urilor romanesti vor incepe in septembrie 2016 si se vor incheia la sfarsitul lui 2017.

Deocamdata nu stim cate avioane vor veni – presupunem totusi ca va fi vorba de trei sau patru in cel mai bun caz – si nici daca va fi vreo „dubla” printre ele, desi ar fi normal sa avem macar una in prima „transa”.

Reamintesc ca eu avansam ca posibila data a primelor livrari lunile noiembrie sau decembrie 2016 si sustineam ca e practic imposibil ca ele sa fie livrate in prima parte a anului. N-am fost atat de departe de adevar 🙂

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Oficial în 2016,neoficial cred ca alea 4 sînt tot ale noastre.

Cezar

De a II-a escadrila ceva noutati? Stie careva ceva? 🙂

Mig-21 LanceR

Daca prima vine in 2017, a doua vine prin 2030. Proasta natie de oameni suntem.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x