Incepe distractia? Avion rusesc, interceptat de F-16 turcesti

f16Hai ca n-a durat asa mult pana la inceputul distractiei in Siria si zonele adiacente. Turcii au anuntat ca doua F-16 au interceptat una bucata avion rusesc care a pus-o de-un viol al spatiului aerian national.

Concret, Ministerul turc de Externe a anuntat ca un avion rusesc a violat spatiul aerian al Turciei in cursul zilei de sambata, undeva in zona granitei cu Siria, fiind interceptat de doua F-16.

Rusul a fost obligat sa revina in Siria, iar turcii au cerut explicatii oficiale.

Cum loviturile aeriene ruse sunt abia in faza incipienta, n-ar fi exclus ca asemenea interceptari sa aiba loc tot mai frecvent. Nu in fiecare zi are rusul sansa de a testa reactiile statelor NATO.

As putea sa pariez ca si israelienii vor intercepta destul de curand niste avioane rusesti „ratacite” in zona de granita.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Gîlceava’n cer.

Cezar

Se trag ivanii cu prietenii lor istorici, turcaletii, de sireturi! Acum sa vedem care le are mai tari! 🙂

Jap

Iese blat.

megu

De fapt, avioanele rusești au trecut printr-o zona tampon instituita de turci la graniță, împotriva încălcărilor de către avioanele siriene.
Rusii au bombardat un sat de graniță prin care se făcea traficul de arme agreat de turci, și care alimenta opoziția anti-Bashar. Evident ca turcilor nu le-a convenit chestia asta.
Iar pe rusi i-a durut în cur „interceptarea” făcuta de F-16. Au bombardat satul respectiv și și-au văzut de treaba.

Corneliu Florea

Asemenea situații, în viitor, ar putea inflama marii strategi, care se vor gândi la soluții de evitare a unui război ”cald”, la limitarea consecințelor și la prelungirea unui război cvasi-rece..

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x