India a facut o “bulgareasca” si-a anulat licitatia pentru avioane

Indienii au facut o “bulgareasca” si s-au razgandit, anuland astfel licitatia pentru cele 114 avioane de lupta monomotor pe care le doreau asamblate pe plan intern.

Dupa doi ani de pregatire a acestei licitatii, dupa doi ani in care singurii doi producatori eligibili si-au facut planuri de a investi in industria locala, guvernul indian a zis nu.

Nu exista informatii oficiale in momentul asta, insa pe surse se transmite ca ar vrea sa largeasca specificatiile viitorului avion.

Cu alte cuvinte, nu mai vor monomotor, ci orice le pica lor bine.

In esenta, treaba asta nu e rea deloc, numai ca nu inteleg de ce n-au facut-o de la inceput. Faptul ca se trezesc in plin proces de achizitie ca vor o gama de candidati mult mai larga arata amatorism.

Revenind, in conditiile in care nu vor mai limita licitatia la monomotoare, Rafale-ul devine principalul favorit pentru contract.

Din cate am citit prin presa indiana oamenii din Fortele Aeriene sunt extrem de incantati de performantele omnirolului, pe care-l plaseaza bine de tot peste Su-30, si-ar mai vrea escadrile.

Apoi, exista riscul ca in cazul in care aleg altceva decat Rafale sau Suhoi, ciorba care este in Fortele Aeriene sa ajunga la costuri incontrolabile.

Vestea proasta este ca Gripenul a pierdut din nou, dupa ce si-a luat-o de la bulgarski, iar perspectivele nu-s deloc roze pentru suedezi.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of