Irakul a ales T-50. Cehii raman cu buza umflataIraq chose T-50. Czechs remain with a swollen lip

t-50 iraqIrakul „eliberat” a ales in sfarsit tipul de avion pe care pilotii de la Bagdad se vor pregati pentru a zbura noile F-16. Este vorba despre T-50 al celor de la Korea Aerospace Industries, compania ceha Aero Vodochody ramanand cu buza umflata.

La un moment dat, se parea ca cehul L-159 ALCA este castigatorul concursului din Irak, insa, dupa cum lesne putem observa, n-a fost decat o miscare de marketing din partea acestora.

Guvernul irakian si Korea Aerospace Industries au semnat recent contractul care prevede achizitia a 24 de avioane T-50. valoarea acestora, daca va intrebati, este de 1,1 miliarde de dolari.

KAI va asigura pregatirea pilotilor si intretinerea flotei de aparate pentru alte 900 de milioane de dolari.

Stirea interesanta, pentru mine cel putin, este ca L-159 ramane in continuare interzis la export. De ce e interesant? Pentru ca ne putem da seama ce s-ar fi intamplat cu al nostru IAR-99, asta in contextul in care tot mai multe voci sustin ca am fi reusit sa vindem milioane de avioane prin strainataturi.

Primul T-50 irakian urmeaza sa fie livrat in aprilie 2016.t-50 iraqIraq chose the Korea Aerospace Industries T-50 trainer jet as the plane on wich local pilots will prepare to fly the new F-16s. Therefore, czech from Aero Vodochody, who wanted to sell their L-159 ALCA trainer in Iraq remain with a swollen lip.

Recently, Iraq goverment and Korea Aerospace Industries signed an agreement for 24 T-50 jets, worth about $1.1 billion.

„The deal also covers training for Iraqi pilots, while KAI will provide follow-on support for the fleet for 20 years, bringing the entire value of the contract to over $2 billion”, says Flightglobal.

First T-50 will be delivered to Iraq in april 2016.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x