Irakul a cumparat avioane Su-25 din Rusia si acuza SUA de intarzierea livrarii de F-16Iraq bought Russian Su-25 jets and accuses US for delay in delivering F-16s

Read Time:1 Minute, 10 Second

su_25Irakul a cumparat mai multe avioane Suhoi Su-25 din Rusia si Belarus. Primele cinci bucati au ajuns sambata in Baghdad.

Oficialii irakieni sustin ca au fost fortati sa cumpere avioanele rusesti la mana a doua deoarece comanda pentru 36 de avioane F-16 a fost intarziata nepermis de mult de americani.

Irakienii vor achizitiona in total 12 Su-25 la mana a doua din Rusia si Belarus, urmand a plati pentru aceste avioane in jur de 550 de milioane de dolari.

Cele 36 de avioane F-16 Bk52 costa aproape 4 miliarde de dolari, insa mai dureaza pana cand irakienii le vor vedea la fata. Se estimeaza ca primele 3-4 bucati vor ajunge in Baghdad la sfarsitul acestui an, insa ele nu vor fi si operationale.

Conducerea armatei irakiene sustine ca SUA a intarziat nepermis de mult livrarile de F-16 iar tara a devenit vulnerabila in fata atacurilor rebelilor. Generalii irakieni spun ca nu le pot face fata rebelilor foarte bine inarmati fara sprijin aerian.

su_25Iraq bought some Sukhoi Su-25 fighter jets from Russia. First five planes arrived on saturday at Baghdad.

The Iraqi officials said that they were forced to buy these planes because F-16s ordered from US have an „unacceptable” delay in deliveries.

Iraq will buy 12 jets from Russia and Belarus for about $ 550 millions, much less than the $ 4 billions paid for F-16s.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “<!--:ro-->Irakul a cumparat avioane Su-25 din Rusia si acuza SUA de intarzierea livrarii de F-16<!--:--><!--:en-->Iraq bought Russian Su-25 jets and accuses US for delay in delivering F-16s<!--:-->

  1. Su-25 erau pt atac la sol ,iar f-16 i le-au bagat pe gît gringo (macar sint noi) daca erau sai ajute le vindeau f-18.

    1. In mod normal o tara, mai ales de genul Irakului, are nevoie si de vanatoare si de atac la sol. Cu SU-25 nu prea vanezi avioane, iar cu F16 nu prea ataci la sol (se poate, dar nu se compara cu un A-10 pe care americanii nu il vand altora), asa ca per total ies destul de bine. Pacat ca provin din 2 tari diferite si nu o sa se potriveasca nici macar un surub de la unul la altul (metric versus imperial).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post <!--:ro-->Eurofighter Typhoon in Romania<!--:--><!--:en-->Eurofighter Typhoon in Romania<!--:-->
Next post Noua Iak-uri la BIAS 2014