Israelul a bombardat din nou in Siria

Foto: Pinterest
Fortele Aeriene Israeliene au efectuat o noua misiune de bombardament in Siria, in noaptea de miercuri spre joi.

Potrivit rapoartelor din presa araba, patru avioane israeliene ar fi bombardat un centru de cercetare aflat in zona orasului Hama. Centru respectiv ar fi fost utilizat de regimul assad pentru a produce arme chimice.

De asemenea, in timpul misiunii ar fi fost atacat si un convoi militar ce se indrepta spre pozitiile ocupate de teroristii di hezbollah.

Daca dinspre partea israeliana nu avem, ca de obicei, niciun comentariu, sirienii au acuzat oficial atacul aerian, sustinand ca doi militari au fost ucisi.

Si mai interesant este ca avioanele israeliene au lansat atacul venind dinspre Liban, surse din Beirut confirmand faptul ca aparatele au fost observate in spatiul aerian national.

Bun, anticipam faptul ca Israelul e poate singura tara din zona si, de ce nu, chiar din lume care are pe masa optiunea militara in orice moment si care nu ezita s-o foloseasca atunci cand este in interesul ei. Stiu ca erau multi, inclusiv aici pe site, care spuneau ca israelienii nu vor mai face nimic pentru ca-s rusii langa assad si asa mai departe.

Vedem ca sunt povesti si ca in momentul in care cred ca e nevoie de o lovitura militara, evreii nu stau prea mult pe ganduri. Si asta pentru situatia din zona e foarte periculoasa pentru ei.

Iranul este principalul actor militar din razboiul sirian, iar Teheranul incearca acum sa stabileasca o prezenta masiva in zona. Cu o Sirie ce colaboreaza strans cu Iranul si cu un Liban controlat de hezbollah, alt aliat al Iranului, Israelul se simte, pe buna dreptate cred, incoltit.

In conditiile astea, evreii actioneaza asa cum cred ca e mai bine pentru ei, fiind si principala putere militara a regiunii.

Centru de la Hama era, sau poate inca este, una dintre facilitatile de top ale regimului assad, acolo aflandu-se si o buna parte a rachetelor sol-sol.

Ramane de vazut, daca vom vedea asta, daca Israelul a informat Rusia inainte de atac. Eu as paria ca daca a fost ceva, a fost o simpla informare, nu o solicitare de aprobare a loviturii, cum am mai vazut ca se spune.

8
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ClauPitLanceRFlorinRaptorPawlyk Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Pawlyk
Guest
Pawlyk

Ii doare-n cur pe evrei de rusi, astia cand stiu ca e nevoie, cand se simt incoltiti, dau si nu stau la discutii cu nimeni, ii apreciez pt asta.

Raptor
Guest
Raptor

“Cu o Sirie ce colaboreaza strans cu Iranul si cu un Liban controlat de hezbollah, alt aliat al Iranului, Israelul se simte, pe buna dreptate cred, incoltit.” BUN, daca noi vedem in rusia posibilul adversar direct, iar toti vecinii nostri sunt de mana cu rusii ar trebui procedat la fel sa inteleg, adica sa troznim pe cate unul din ciracii moscalilor. Orice atac militar al unui stat suzeran contra altui stat suzeran consider ca este o crima, o barbarie, cu atat mai mult daca o interventie militara vine fara un mandat ONU, altfel ne transformam in niste batausi din fata… Read more »

Florin
Guest
Florin

Netaniahu a fost in Rusia anul asta de patru ori,ultima data acum doua saptamani.Trage singur concluziile.