Israelul a folosit F-35 in misiuni de lupta

Foto: Flickr/ U.S. Embassy Jerusalem
Israelul a folosit avioanele F-35 “Adir” in misiuni de lupta in zona Orientului Mijlociu, potrivit unui anunt oficial.

Comandantul Fortelor Aeriene Israeliene, generalul-maior Amikam Norkin, a fost cel care a vorbit despre utilizarea in lupta a avioanelor de generatia V.

“Avioanele Adir sunt operationale si zboara in misiuni operationale. Suntem prima tara din lume ce foloseste F-35 in activitati operationale. Zburam cu F-35 peste tot prin zona Orientului Mijlociu si le-am folosit deja pentru atacuri pe doua fronturi diferite”, a spus generalul, citat de agentia Reuters.

Declaratia generalului Norkin vine sa confirme informatiile aparute pana acum in presa apropiata de autoritatile de la Ierusalim despre utilizarea in misiuni de lupta a F-urilor 35.

In momentul de fata nu exista, evident, detalii despre atacurile in care a fost implicat avionul de generatie V, insa se crede ca acestea ar fi avut loc in Siria, asupra tintelor Hezbollah si iraniene din aceasta tara.

Israelul este primul stat din lume ce foloseste F-35 in misiuni de lupta.

Ramane de vazut daca in timp se vor confirma sau nu informatiile potrivit carora un 35 ar fi avut de suferit dupa o misiune, fie din cauza unei pasari ingerata in motor, fie din cauze mai… militare.

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Aviatia Magazin » Blog Archive » FOTO | Prima imagine cu F-35 intr-o misiune reala de luptaPawlykpsychosilviuJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Propagandă ieftină.

psychosilviu
Guest

egzact,dacă le foloseau le dădeau de pământ ruso-baticarii.

Pawlyk
Guest
Pawlyk

Stim ca faci asta, nu e nevoie sa spui in gura mare.