Linia de productie a MiG-ului 21 chinezesc, inchisa | Final de era

Read Time:1 Minute, 12 Second

J-7Dupa mai bine de patru decenii de produs avioane la foc automat, linia de productie a MiG-ului 21 in varianta chineza, J-7 pe numele lui, a fost oficial si definitiv oprita.

Scriam, in vara anului trecut, despre linia de productie a MiG-ului 21 chinezesc de la fabrica Chengdu care era inca extrem de activa, producand aparate pentru maretele Forte Aeriene din Bangladesh.

Era vorba despre o escadrila de F-7 in varianta G comandate de bangladeshtani din motive care scapa tuturor. Probabil pentru ca pretul era cel potrivit.

Ei bine, dupa ce cele 12 avioane au fost fabricate, chinezii au decis ca e suficient si ca n-are rost sa mai tina linia de productie pentru un tip de aparat de care nimeni nu mai este interesat, asta pentru ca si Bangladeshul a cumparat cat sa-si faca nevoile si nimic in plus.

Vorbim de finalul unei ere. Daca MiG-ul 21 „original” s-a produs pana in 1985 iar acest lucru este vazut de toata lumea si pe buna dreptate ca o performanta remarcabila, copia lui chinezeasca a rezistat in productie pana in anul de gratie 2013!

Bine, noi credem ca, in cazul in care Romania s-ar arata interesata, chinezii nu ne-ar refuza o escadrila. Singurul inconvenient este ca la ei nu prea gasim avioane la mana a treia…

Iata MiG-urile 21 construite in 2012/2013 pentru Bangladesh:

Foto via China Defence

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Concluziile anchetei accidentului cu IAR-99 de la Craiova
Next post Iacarii Acrobati zboara peste Bucuresti