Mai multe F-22 pentru USAF?

f22USAF ar putea avea mai multe avioane F-22, discutandu-se inclusiv despre dublarea numarului de Raptori in anii urmatori.

Intr-o mutare surprinzatoare si nu prea, initiativa discutarii reluarii productiei de F-22 a venit din zona politicului, care a solicitat o analiza de cost.

Lockheed Martin a produs 187 de F-22 pana in urma cu cinci ani, atunci cand s-a decis oprirea productiei. Acum, dat fiind contextul international destul de delicat, politicienii americani ar fi interesati de reluarea productiei si de completarea dotarii cu alte 194 de bucati.

USAF priveste cu destul de multa retinere acest demers, in special din cauza costului urias. Ultima estimare de acest gen arata un cost de 17 miliarde de dolari, la valoarea din 2008, pentru 75 de Raptori.

Cum bugetul Fortelor Aeriene e tot mai mic, va amintiti poate discutiile despre retragerea avioanelor A-10, este lesne de inteles de ce aviatorii sovaie atunci cand vine vorba despre achizitia a aproape 200 de avioane de generatia V.

Cum insa China si Rusia se chinuie de niste ani sa isi dezvolte propriile platforme de generatia V, n-ar fi exclus ca USAF sa beneficieze de o suplimentare a bugetului strict pentru achizitia de F-22. De unde si motivul recentelor dislocari worldwide ale avionului, inclusiv in Europa.

11
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CezarLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

În august 2014 în pacificul de N s-au întîlnit 3 f-22 și 3 su-35.după 3 zile de ‘instrucție’ raptorii au tăiato acasă cu coada între picioare. Forța fie cu voi.

Cezar
Guest
Cezar

Bre, eu am impresia ca tu chiar esti postacul necesar al Moscovei! Ala de o face probono! 🙂 Bati campii rau de tot!!!

Jap
Guest
Jap

Rîzi tu lancer-san rîzi,dar cam așa sa întimplat cum am zis. La ora actuală gringo are mari probleme cu ’35,pe ’22 îl folosește mai mult ca pe o sperietoare,pe la top ganuri și red flaguri și parade pardon concediu prenatal prin europa,cînd de fapt el ie un pic cam impotent,da ai auzit bine IMPOTENT. Asta să mai comandăm încă 200 de rapoare sper că ie o glumă și nu ar trebui luată ca atare.PS.Parcă acum o lună ne-au arătat un video clip cum lucrau iei la generația 6 de îi făceau invidioși pe alienii care atacau pămîntul.

Jap
Guest
Jap

Lui f-22 îi dorim în continuare să rămînă etalon. ‘mai ales că din avion de superioritate….’ parcă ţi-am zis ca su-35 a făcut instrucție cu ’22 în pacificul de N și rafale a cam șters cu el pe jos la un red flag prin alaska.

Jap
Guest
Jap

Pe romînia military a fost publicat un articol numit: Superavioane F-22 Raptor la data de 03-12-2013. Lectură plăcută.

Jap
Guest
Jap

Un f-22 raptor a fost doborît în luptă de un su-30 vineri în siria. Avionul sa prăbușit la periferia orasului Damasc.