Marea Britanie a adus acasa primele patru avioane F-35

Foto: Royal Air Force
Primele patru avioane F-35B ale Marii Britanii au ajuns acasa in cursul acestei saptamani.

Cu doua luni inaintea programului, cele patru aparate au aterizat miercuri seara pe pista bazei aeriene RAF Marham, noua loc “casa”.

Aparatele au decolat miercuri dimineata de pe Marine Corps Air Station Beaufort avand la mansa piloti britanici si au traversat “iazul” asistate de o “cisterna” Airbus A330 Multi Role Tanker Transport.

Englezii au cheltuit peste 700 de milioane de dolari pentru a moderniza baza RAF Marham si pentru a face din aceasta una de pe care 35-urile pot opera.

UK are semnat un acord pentru 48 de avioane F-35 si planuieste sa achizitioneze 138 de aparate in total, acestea urmand a fi folosite atat de RAF, cat si de Royal Navy, care in cativa ani va avea in dotare un nou portavion.

6
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LanceRLJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Uk are în acest moment 15F-35 în dotare. În ritmul ăsta peste 7 ani,am putea vedea primele F-35 engleze aterizînd pe MK.

L
Guest
L

Are 15 sau doar ce au ajuns primele 4?

Jap
Guest
Jap

De fapt în UK,la ora actuală sînt 5F-35 din cele 15 și curînd vor mai sosi încă 4F-35,pt aniversarea de 100 de ani de la înființarea RAF. Primul F-35B,pilotat de englezul Hugh Nichols,a sosit în UK,pe 29.06.2016. Deci,azi sînt 5/15.