Mitingul aerian de la Bacau | Foto

iar 99 tricolorSambata, 6 iulie 2013, Bacaul a fost gazda unui important miting aerian. Organizatoare a fost Flotila 95 Aeriana iar ocazia a fost marcarea Centenarului Aeronauticii Militare.

Deasupra pistei de la Bacau au evoluat aparate ale Fortelor Aeriene, ale Aeroclubului Romaniei, dar si avioane ultrausoare civile.

Cateva sute de locuitori ai orasului moldav, dar si „oaspeti” de pe tot cuprinsul tarii, au luat drumul uzinei Aerostar sambata dimineata pentru a asista la demonstratia aeriana. Aceasta a fost deschisa de un parasutist, care a aterizat in mijlocul oficialilor si a inmanat un drapel comandantului Flotilei 95, comandorul Valerica Vrajescu.

Show-ul aviatic a fost deschis de avioanele ultrausoarem CTLS, urmate de girocopterul M-24 Orion. N-au lipsit Zlinurile 142 ale Aeroclubului, insa impresie au facut aparatele militare.

Ca sa fie mai usor si mai frumos de trecut in revista programul mitingului de la Bacau, s-o luam metodic, cu poze:

Parasutistul care deschide mitingul aterizeaza…

…urmeaza o formatie de ultrausoare…

… si girocopterul Orion…

Formatia de doua Zlinuri de la Aeroclub…

Intra in scena militarii cu IAR-330 Puma SOCAT…

… si Medevac

Urmeaza formatia de trei IAR-99

Si IAR-99 Soim nr.712 cu haine de sarbatoare

A fost prezent si-un Spartan de la Otopeni

Iar domnul general Catalin Bahneanu, comandantul Flotilei 86 si fost comandant la Bacau, a venit cu un MiG-21 tocmai de la malul Marii Negre pentru a incanta asistenta

O impresie puternica au facut si avioanele de la sol. Aerostarul are un MiG-21 si un MiG-15 UTI pe care copiii s-au catarat in voie iar in parcul inchis erau cateva BAe-146 venite pentru reparatii si modernizari.

Toate fotografiile au fost preluate de pe formul Romanian Spotters si pe aceasta cale le multumim prietenilor fify, Kamob 50 si BobRemus pentru frumoasele imagini.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x