Olanda preia conducerea Baltic Air Policing. Patru F-16 in Lituania

Olanda va prelua joi conducerea misiunii Baltic Air Policing si a trimis deja in Lituania patru avioane F-16. Da, AM-uri, ca sa nu mai carcotiti.

Cele patru F-uri au ajuns deja pe baza aeriana Siauliai, de unde vor incepe misiunile probabil chiar in aceasta saptamana.

Olanda preia conducerea Baltic Air Policing de la Franta, care a avut in Lituania patru avioane Mirage-2000. De ce nu Rafale? Poate pentru c-o fi prea scump de operat? 🙂

De notat este si faptul ca Germania va ramane pentru a doua rotatie consecutiva ca supportive nation in cadrul Baltic Air Policing, Eurofighter-urile nemtesti zburand in continuare de pe baza aeriana Amari.

Pentru olandezi este a treia rotatie in cadrul Baltic Air Policing.

Ca idee, desi suntem destul de stramtorati, n-ar fi exclus ca si F-urile noastre sa ia drumul Lituaniei peste vreo doi ani.

8
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LanceRPetreTurlea CodrutJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

De ce peste doi ani? În 2-3 ani se pot întîmpla multe. Pîna atunci le lăsăm locul ungurilor,că oricum sînt tovarăși cu ivanii.

Turlea Codrut
Guest

Pai, parca am participat si noi, prin 2007 cu migurile21 LanceR. Dar poate ar fi cazul din nou; cu patru F16. Si asa nu se poate acoperi intreg spatiul aerian doar cu cele pe care le avem, mai tebuiesc inca suplinite de migurile Lancer. Ar mai trebui(cum spuneau specialistii) inca vreo doua escadrile de F16 pt a faca fata. Si atunci 4 bucati ar putea face air police in tarile baltice. Numai bine prind si ai nostrii experienta in misiuni reale.

Petre
Guest
Petre

”stramtorati” te referi la numarul de avioane, deorece, oricum se zboara in draci si cu Lancer-ul si cu MLU-urile, deci bani de zburat sunt si o asa politica la Marea Baltica nu-ti mananca cine stie ce.