Pasiune, curaj, datorie – Flotila 90 Transport Aerian | VIDEO

spartan otopeniFlotila 90 Transport Aerian este „calul de bataie” al Fortelor Aeriene Romane, tot ce trebuie transportat dintr-un colt in altul de tara sau de lume trecand prin avioanele sau elicopterele baietilor si fetelor de la Otopeni.

Centrul de Televiziune şi Film al MApN a realizat un reportaj superb despre oamenii din cadrul Flotilei 90, unul care nu trebuie ratat.

Vorbesc comandantul Flotilei, generalul Cristinel-Reliu Ion, pilotii cu experienta cum sunt capitan-comandorul Ion Staiculescu, locotenent-comandorul Florin Ianculescu sau, de ce nu, capitanul Alexandra Cramar, dar si lupii (lupoaicele?) tineri, asa cum sunt locotenentul Simona Laza si Claudia Voicu.

Lipseste din orice cadru prima femeie pilot de supersonic din Romania, locotenentul Simona Maierean, care a lasat, nu de mult, mansa MiG-ului 21 pentru ce a Spartanului de la Alenia.

Flotila 90 Transport Aerian are in dotare destul de multe avioane, pe langa cunoscutele C-27J Spartan si C-130B Hercules mai fiind si Antonov-urile 26, 28 si 30, dar si elicoptere IAR 330L si 330 PUMA SOCAT

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x