Patru F-16 portugheze au ajuns pe Borcea

Patru avioane F-16 apartinand Fortelor Aeriene Portugheze au aterizat pe baza aeriana Borcea, de langa Fetesti, pentru o misiune de doua luni.

Pe langa cele patru F-uri, portughezii au mai trimis in Romania un Hercules si 70 de militari.

Avioanele inmatriculate 15114, 15141, 15107 si 15104 apartin escadrilelor 201 si 301 de la Monte Real.

In cele doua luni pe care le vor petrece in Romania, portughezii vor efectua misiuni de antrenament alaturi de baietii din Escadrila 53, dar nu numai, pentru ca in comunicatul oficial – al lor, desigur, al nostru nu exista inca – se spune ca vor zbura inclusiv alaturi de F-urile 18 canadiene de pe Kogalniceanu.

Din ce am vazut pe clipul video de mai jos, doua dintre F-urile portugheze sunt inarmate, ceea ce ma face sa ma gandesc ca nu-i exclus sa faca si putina Politie Aeriana.

Practic, impresia mea este ca, dupa livrarea ultimelor trei avioane romanesti, portughezii au venit in aceasta misiune de doua luni pentru a ne trece (aproape de) ultima faza a achizitionarii de F-16, operationalizarea. Despre asta ceva mai pe larg zilele urmatoare.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Raptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

Interesant e cum am ales noi sa ne modernizam armata si sa luam lectii de la unii cam ca noi, adica Portughese armed forces e o armata dotata la toate cele 3 forte cu armament vechi si in numar mic. Cred ca ai nostri au considerat ca au mai multi numitori comuni cu noi: e latinii, e saraci, au armament vechi si in numar mic si nu in ultimul rand e in capul la ieuropa ca si noi, deci se calificau perfect in a ne invata ce e cu armata NATO din moment ce erau pe acelasi palier. Cand au… Read more »