Planul de inzestrare a Armatei, retras din CSAT pentru ca nu respecta cei 2%. Pai ce facem, baieti?

Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026 a fost retras de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de marti pentru ca, atentie mare, bugetul Apararii nu respecta angajamentul celor 2% din PIB.

Pai e frumos, baieti?

Marti, CSAT trebuia sa dezbata planul de achizitii pentru Armata din urmatorii noua ani. Vorbim deci despre achizitiile strategice, importante, care presupun costuri uriase. De exemplu, escadrila de F-16, noile elicoptere, fregatele, transportoarele etc.

Potrivit presedintelui Iohannis, MApN urmeaza sa refaca acum planul de inzestrare pentru ca acesta sa fie bazat pe bugetul de 2% din PIB.

Un document retras pe ordinea de zi – planul de înzestrare a Armatei pentru 2017-2026. A neglijat un aspect important, acordul politic de a aloca 2% pentru Apărare pentru cel puțin un exemplu. Documentul urmează să fie adaptat și prezentat într-o viitoare ședință CSAT.

, a spus Iohannis.

Bun, deci ce-avem noi aici? Ministerul Apararii condus de pesedistul Les – pentru ca mi-e imposibil sa cred ca pesedistul actual, Tutuianu, a reusit sa se implice aici – a intocmit acest plan de achizitii bazat pe un buget mai mic! Vi se pare socant, nu?

Ce inseamna un astfel de plan? Inseamna ca achizitiile importante din urmatorul deceniu sunt prioritizate si bugetate dupa acest plan. Un plan realizat pe un buget mai mic inseamna automat achizitii mai putine sau mai ieftine. Inseamna, probabil, ca nu sunt bani si pentru avioane, si pentru sisteme antiaeriene, si pentru fregate, si pentru transportoare.

Asta in timp ce trei militari au murit cu zile pentru ca Armata noastra foloseste inca niste rable ce trebuiau casate si inlocuite cu autocamioane moderne…

N-am sa dezvolt care e miza bugetului mai mic la Aparare, o stiti si voi, rezolva parte din pomenile fara acoperire bugetara a pesedistilor. Am sa va intreb insa cu ce cost? Ramanem cu pantalonii in vine ca sa poata dragnea sa-si acopere fanteziile fiscale? Merita?

10
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
nlgcristianLanceRAdiRaptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Tokarev_TT
Guest
Tokarev_TT

Domnilor,dumneavoastră cei care lucraţi în structurile militare şi mai aveţi oarece putere şi autoritate,plus încrederea masivă a populaţiei în Armată mai puteţi schimba ceva.Dumnezeu se pare că e ocupat pe alte meridiane,deci dumneavoastră sunteţi ultima speranţă.

LaCuscaPSD
Guest
LaCuscaPSD

RRRomania a votat…psd a castigat….Muahahahaha !!! mancati c…

Cezar
Guest
Cezar

”Planul de inzestrare a Armatei, retras din CSAT pentru ca nu respecta cei 2%. Pai ce facem, baieti?”

Pai ce sa facem, respectam planul de guvernare…..sa fie de toate pentru toti, dar mai intai pomeni electorale si ajutoare sociale, pentru cei ce ne voteaza, pentru restul….la anul si la multi ani! 🙂

Tokarev_TT
Guest
Tokarev_TT

Dacă dumneavoastră,cei care postaţi,sunteţi cu adevărat militari,înseamnă că nu mai există absolut nicio speranţă…..R.I P…..

Raptor
Guest
Raptor

Si oare nimeni nu e deranjat sa se sesizeze din oficiu pentru asta?
Sau mai bine spus, e vreo institutie care poate face o acheta pentru asa ceva?

Adi
Guest
Adi

S-a rasturnat caruta cu comentarii din putul gandirii?