Planuri foarte mari la Tarom: 18 avioane noi in urmatorii doi ani

Tarom are planuri foarte mari pentru viitorul apropiat, vizand achizitionarea a cel putin 18 avioane noi.

Operatorul national se afla in negocieri pentru preluarea a cinci aeronave chiar in acest an, iar pentru 2019 este in lucru posibilitatea de a prelua alte 13 aparate.

Totul face parte dintr-un plan de extindere si reimprospatare a flotei pentru ca, in acelasi timp cu achizitiile, se vorbeste si despre renuntarea la avioanele vechi.

“Suntem în discuţii, nu am desemnat un anume producător. Trebuie să desemnăm prin licitaţie câştigătorul. Dar înainte de a demara licitaţia trebuie să vedem cam ce există în piaţă. Noi trebuie să înlocuim cele nouă ATR-uri, dar şi cele patru aeronave Boeing 737-300, acestea au o anumită maturitate, mai pot fi folosite vreo 15 ani. Eu cred că trebuie să facem următorul pas”, a explicat directorul general Werner Wolff pentru News.ro.

Avioanele cele noi vor fi tot la mana a doua, preluate prin leasing operational si asta dintr-un motiv simplu: Tarom vrea aparatele acum, iar o comanda la unul dintre producatori pentru avioane cu “0 kilometri” ar insemna un orizont de asteptare de cel putin 4-5 ani.

Prin urmare, se vor lua tot avioane folosite, dar relativ “noi” din punctul de vedere al uzurii si al designului interiorului.

“Ne dorim avioane cu maximum şase ani vechime, care sunt, practic, ca noi, pentru că pot zbura 40 de ani. Nici nu am cum să aduc acum un avion cu zero mile zburate, el nu există, pentru că toată producţia este prevândută până în 2023”, a mai afirmat Wolff.

Din intreg interviul lui nu am gasit nimic despre lung curier, ceea ce ma face sa cred ca fanteziile unora cu Dreamliner vor ramane macar un an sau doi la acest stadiu.

Pe hartie, planurile astea arata bine si arata coerent. Tarom ia avioane noi, lanseaza rute noi, se duce spre destinatii neacoperite de low-costuri pentru a maximiza gradul de ocupare. Ramane de vazut insa cum anume se va implementa acest plan care arata bine, pentru ca aici este una dintre marile probleme ale companiei.

Si, hei, Tarom, livery special pentru centenar? Ce ziceti?

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Augustus Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Augustus
Guest
Augustus

Privatizați dracului Tarom-ul odată. Că de-aia nu are profit. Locuri de muncă cu dedicație pentru neamuri și pentru partidele la putere.