Politia turca foloseste drone pentru a supraveghea manifestatiile din Istanbul

drona turciPolitia turca foloseste drone pentru a supraveghea manifestatiile violente din Istanbul. Protestatarii cred insa ca nu este vorba de supraveghere, ci de identificare a celor care se afla in mijlocul evenimentelor.

In ultimele zile, piata Taksim si parcul Gezi au fost impanzite de mici drone ale fortelor de ordine. Oamenii care protesteaza in aceste locuri au dezvaluit ca aceste mici aparate de zbor sunt lansate periodic deasupra locurilor ocupate de locuitorii Istanbulului.

Una dintre drone a fost chiar capturata de protestatari.

Este vorba despre un Quadcopter dotat cu o camera video performanta care trimite imagini in timp real unui centru de prelucrare a datelor. Acest aparat a fost doborat, la propriu, de protestatari si predat apoi politistilor, insa marturiile din zona spun ca misiunile de supraveghere cu drone sunt la ordinea zilei in Istanbul.

Ca o paranteza, trebuie spus ca la protestele din Bucuresti, din urma cu un an si jumatate, Ministerul de Interne de la noi a folosit de asemenea drone pentru a supraveghea manifestatiile.

VIDEO: Drona „doborata” de turci in piata Taksim

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x