Polonia nu vrea F-16 second-hand pentru ca sunt scumpe si slabe

Polonia a renuntat definitiv la intentia de a achizitiona avioane F-16 la mana a doua pentru ca aparatele ar fi scumpe si slabe. Iar lovitura decisiva a venit atunci cand polonezii s-au mirat ca Romania a cheltuit atat de multi bani pe prima escadrila de F-uri.

In fotbal, asta s-ar traduce prin penalti si eliminare in minutul 90+3 la scorul de 0-0. In meciul decisiv pentru titlu 🙂

S-o luam cu inceputul. La inceputul anului, polonezii anuntau ca vor analiza posibilitatea de a cumpara pana la 100 de avioane F-16 second-hand, pe care sa le modernizeze in tara. Dupa nici trei luni a aparut rezultatul analizei. F-ul 16 second e mult prea scump si destul de slab ca si capabilitati.

„Nu vom cumpara F-16 vechi. Analiza privind achizitia de avioane F-16 A/B a fost efectuata de Ministerul Apararii, Statul Major General si inspectoratul pentru armament, din aceasta analiza rezultand faptul ca nu este directia corecta. Costul modernizarii avioanelor second-hand ar fi ridicat, iar capabilitatile lor ar fi slabe”, a spus Bartosz Kownacki, secretar de stat in cadrul Ministerului Apararii de la Varsovia.

Asta a fost penaltiul. Pentru cartonasul rosu ii dau cuvantul generalului Jan Sliwka, loctiitorul Sefului Statului Major General al Armatei Poloniei.

„Avioanele vechi costa mai mult decat cele noi! Pot sa spun despre costul de achizitie al avioanelor F-16 second-hand ca este mai mare decat cel al avioanelor noi si de acea nu vom actiona in aceasta directie”, a spus generalul, care s-a aratat cat se poate de public „surprins” de pretul platit de Romania pentru escadrila de F-16 MLU la mana a treia.

Penalti si eliminare, da? Se vede pe reluare?

As putea spune ca sunt declaratii politice, ca guvernul de la Varsovia e ceva mai special in momentul de fata in cadrul UE, dar nu pot sa ignor rezultatul unei analize facuta de un stat care opereaza 4 (PATRU) escadrile de F-16 Bk52 cumparate de noi.

Si am asa o impresie ca polonezii astia, baieti isteti, au luat in calcul tot, nu numai pretul la raft. Adica off-set pentru avioanele noi, costuri de operare, costuri de mentenanta, consum, piese de schimb si asa mai departe. Si au realizat ca e mai rentabil si mai logic sa cumperi avioane noi, pentru ca per total iesi mai castigat decat cu avioanele second.

Dar nu va speriati, la Bucuresti e liniste. Probabil pe ai nostri strategi nici nu-i intereseaza analiza polonezilor platiti de Soros sa discrediteze achizitia noastra, ei se chinuie inca sa identifice alte 20 de vechituri prin nisipul de la AMARG. Pe banii nostri.

P.S. In urma reclamatiilor sosite pe adresa redactiei revin cu o completare. In momentul de fata, dupa respingerea optiunii F-16 second, Polonia analizeaza ce variante are pentru achizitie. Din declaratiile oficiale pe care le-am vazut, optiunile astea ar fi doua – o noua comanda de F-16 sau o comanda pentru F-35. Polonezii sunt inca in faza de analiza a costurilor si beneficiilor si in tatonari cu americanii.

Achizitia nu este una urgenta, daca nu semneaza in 2017 pentru avioane nu raman in fundul gol. Dar, asa cum fac oamenii care gandesc, au in vederea perspectiva apropiata a retragerii din serviciu a Suhoaielor 22 si pe cea mai indepartata a retragerii MiG-urilor 29.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

28 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
LaCuscaPSD

Lasa ca sunt romanii mai prosti,de fapt regii prostiilor…Infine Polonai chiar are o armata la standardelor Nato !!! Nu ca alti..

Jap

La valoarea lor nu prea îi vedeam pe polaci salivînd după rapandule.

Nelu Enache

Curioasa abordare a site-ului AVIATIA MAGAZIN.

DECEBAL

din 48 de f 16 noi zboara doar 20 . totusi sunt noi nu?

DECEBAL

Câteva date despre cum şi-a integrat Polonia flota de F-16 cumpărată de la americani F-16 CD la baza Poznań Krzesiny foto wikipedia Prezentat ca un succes strategic şi economic, contractul de achiziţie a celor 48 de avioane F-16 noi americane de către Polonia, se pare că are numerose probleme ce ţin de costurile foarte mari de operare, de cele pentru asigurarea logistică şi mentenenţă dar mai ales de instruirea piloţilor polonezi. Conţinutul materialului de mai jos, face parte dintr-o prezentare făcute de oficiali polonezi în cadrul unei dezbateri despre problemele legate de integrarea F-16 în Polonia. Instruirea piloţilor prost planificată… Read more »

tepes

mituri despre avioanele de luptă Contractul de înzestrare a aviaţiei s-a încheiat cu o decizie relativ buna. Nu pentru că e vorba de F-16, putea fi la fel de bine oricare altul. Nici nu contează. Ci pentru că, mai ales acum, trebuia să conteze doar offset-ul, adică investiţiile aduse în economie. În Polonia, cei 3,5 miliarde de dolari daţi pe 48 F-16 noi în 2003 au adus înapoi investiţii de 180!%. Cât vor aduce înapoi cele 1,3 miliarde de dolari date pe modernizarea a 24 de avioane vechi? Un scut şi, deocamdată, cam atât. Legea offset-ului acordă un multiplicator de… Read more »

tepes

mituri despre avioanele de luptă Cum aruncă România cu bani fără să ştie exact ce primeşte în schimb Contractul de înzestrare a aviaţiei s-a încheiat cu o decizie proastă. Nu pentru că e vorba de F-16, putea fi la fel de bine oricare altul. Nici nu contează. Ci pentru că, mai ales acum, trebuia să conteze doar offset-ul, adică investiţiile aduse în economie. În Polonia, cei 3,5 miliarde de dolari daţi pe 48 F-16 noi în 2003 au adus înapoi investiţii de 180!%. Cât vor aduce înapoi cele 1,3 miliarde de dolari date pe modernizarea a 24 de avioane vechi?… Read more »

Raptor

1. Mig 21 e depasit moral, fizic. Cat sa mai duca saracul. 2. Polonezii inca au in dotare 32 de Mig 29, majoritatea luate la mana a doua din Germania pe un euro sau din Cehia, si culmea ca au facut Baltic Air Policing exclusiv cu Mig 29 si nu F 16. Au trimis Mig 29 in 2006, 2008, 2010, 2012, 2014, 2015. Polonezii le-au modernizat ca sa fie compatibile cu fortele NATO. 3. Problema e ca noi avem F-16 A/B Block 15 UML, adica un fel de Golf 2 tunat iar Polonia are Golf 5. Chiar asa de amarati… Read more »

Raptor

4 *mai ieftina

Raptor

Su-37 exista. E un prototip de Su 27 cu winglets facut pentru prin 1997.

Uite aici un video propagandistic:

en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-37
https://youtu.be/_r5fNEJbfIg?t=27

Raptor

* canards nu winglets

Raptor

Polonia are F-16 din 2006. Cam mult le-a luat polonezilor sa faca F-16 operational pentru misiuni de politie aeriana, care pana la urma sunt cele mai usoare tipuri de misiuni. Parca Mig 29 era cel cu raza mica de actiune.

Rafale e cam slab pentru pretul lui. La asta ma refeream. Se aprope de F-35A care totusi e avion de generatia 5.

DIMITRIE CANTEMIR

Cât de tare e afacerea cu avioane second-hand EXCLUSIV O OPINIE; În Clubul F-16! Cât de tare e afacerea cu avioane second-hand – Odată cu preluarea oficială a celor şase avioane de luptă multirol F-16 la mâna a doua, România a intrat în Clubul F-16. Ministerul Apărării Naţionale, a declarat că-şi doreşte accederea într-un alt club, F-35, adică cel al ţărilor care deţin avioane de luptă de ultimă generaţie. Cam greu de crezut, dacă stăm să ne gândim că, fără avioanele achiziţionate din Portugalia, România ar fi rămas în incapabilitate de a-şi apăra spaţiul aerian în anul 2019. Este sau… Read more »

Raptor

O chestie interesanta e ca americanii convertesc F-16 A/C in drone pe care le folosesc ca tinte pentru trageri pentru a testa noi arme. E planificat ca un numar de 126 F-16 vor fi convertite.
boeing. com/defense/support/qf-16/index.page

Cam asa arata un QF-16 C in zbor :

Jap

O chestie și m-ai importantă e că pe 15 martie trebuia să primim ultimile 3 rapandule din portugalia,ălea din ‘cimitirul vesel’. Unde sunt rapandulele?

Cezar

Nu era vorba ca sosesc prin toamna?

Mig-21 LanceR

si eu stiam de martie, asta chiar daca in general nu fac front comun cu Jap si mai si pun cratima unde trebuie

Jap

Pe 15 martie trebuiau să vină ultimele 3 rapandule din portugalia, așa scrie la contract. Au trecut 12 zile și ainoștri nu suflă o vorbă. Yo ca plătitor de taxe,biruri și alte impozite în România pun și eu o întrebare: Unde sunt ultimele 3 rapandule?

Jap

LanceRe,dacă ai cohones și sînge în instalație,scrie un articol despre ‘dispariția’ celor 3F-16,că tot te lauzi că ești de partea pulimii.

CORNELIU

Polonezii cumpără,logic,avioanele potrivite strategiei lor de apărare națională !!!
Românii cumpără,de fapt, protecția americanilor,exact ca niște fanarioți moderni !!!
Am cumpărat 3/4 de escadrilă de F16 sh din anii…’70,la preț de avioane noi,fără offset și folosim cel puțin 2 aparate pentru…piese de schimb !!! Iar aceste avioane nu pot decola iarna când este prea…ger și nici vara,când este…caniculă !!!

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x