Precizarile Ministerului Apararii dupa accidentul de avion Apuseni. De ce n-au decolat elicopterele Puma MEDEVAC?Defence Ministry explanations after plane crash in Apuseni mountains

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinisterul Apararii a oferit o serie de clarificari dupa prabusirea avionului BN-2, pilotat de Adrian Iovan, in muntii Apuseni.

Astfel, elicopterele IAR-330 Puma echipate MEDEVAC nu au putut decola spre locul tragediei din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

„Ministerul Apărării Naţionale a urmat procedurile conform legislaţiei şi regulamentelor în vigoare. Astfel, s-a dispus pregătirea elicopterelor IAR 330 M echipate cu kit MEDEVAC de la Câmpia Turzii şi Giarmata pentru plecarea în misiune. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ceaţă densă şi condiţii de givraj, conform cărţii tehnice, elicopterele nu au putut desfăşura misiunea. Executarea unei misiuni în condiţii meteo nefavorabile pune în pericol securitatea personalului şi a aeronavei. ”

Cat priveste urmarirea aeronavei de raderele militare, avem urmatoarea reactie:

„Sistemul de supraveghere prin radiolocaţie a detectat aeronava, implicată în accidentul de pe data de 20 ianuarie, până la dispariţia acesteia de pe sistemul radar. De la momentul dispariţiei, echipamentul de supraveghere nu a mai recepţionat niciun semnal.”OLYMPUS DIGITAL CAMERARomanian Defence Ministry offered some explanations aftre the BN-2 airplane crashed in the Apuseni mountains.

The Ministry says that IAR-330 Puma helicopters equipped with MEDEVAC kits couldn’t fly due to weather conditions.

” The IAR 330 helicopters equipped with MEDEVAC kit from Campia Turzii and Giarmata were ordered to prepare for missions. Due to adverse weather conditions, dense fog and icing conditions, according to the technical book, helicopters could not carry out the mission. „

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
enzo

Din ciclul : a mers, a mers pana nu a mai mers….
somn!

Marius Fenchea

Si fain frumos nu s-a gandit nimeni sa coreleze directia de zbor a avionului „tinta” pe radar, ba mai mult nimeni nu i-a sunat pe aia de pe teren sa le spuna ca aria se restrange la o fasie de sa zicem 600 m latime in directia semnalului celulei GSM.
Praf si pulbere corelarea.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x