Prima „simpla” pe F-16 pentru pilotii romani

f-16Pilotii romani aflati la pregatire in Portugalia au efectuat in aceasta saptamana primele zboruri in simpla comanda pe avioanele F-16, cele pe care le vor utiliza la revenirea in tara.

Cam asta ne transmite Ministerul Apararii Nationale:

„Miercuri, 26 noiembrie, căpitani-comandorii Andrei Constantin şi Cătălin Micloş au devenit primii piloţi români care au zburat în simplă comandă cu aeronava de luptă F-16 Fighting Falcon. Zborul s-a realizat în cadrul cursului de pregătire pentru trecerea pe aeronave de luptă F-16, care se desfăşoară la Baza 5 Aeriană din Monte Real, Portugalia.

Cei doi ofiţeri sunt piloţi de vânătoare la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, cu o experienţă de peste 15 ani, acumulând fiecare peste 1.100 de ore de zbor, din care aproximativ 900 pe aeronava MiG-21 LanceR. De-a lungul carierei lor, cei doi ofiţeri au participat la misiuni şi exerciţii naţionale şi internaţionale, printre care misiunea de poliţie aeriană sub comandă NATO „Baltica 2007” şi exerciţiile anuale „Dacian Viper”, „Air Solution”, „Blue Danube”, ‘Dacian Flag’.

Joi, 27 noiembrie a.c., locotenent-comandorul Mihăiţă Marin a devenit al treilea pilot român care a zburat în simplă comandă cu aeronava de luptă F-16 -Fighting Falcon. Zborul cu aeronava F-16 s-a realizat în cadrul cursului de pregătire pentru trecerea pe aeronave de luptă F-16 care se desfăşoară la Baza 5 Aeriană din Monte Real, Portugalia.

Locotenent-comandorul Mihăiţă Marin este pilot de vânătoare la Baza 86 Aeriană, Borcea, cu o experienţă de peste 10 ani acumulând un număr de aproximativ 800 de ore de zbor, din care 500 pe aeronava MiG-21 LanceR. De-a lungul carierei a participat la misiuni şi exerciţii naţionale şi internaţionale: „Thracian Star”, „Blue Bridge”, „Tunetul”, „Vulturul”, etc.”

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
jap

de 35 de ani asteptam ziua asta,pacat ca n-au fost f-16 block60.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x