Primul zbor NATO AWACS in spatiul aerian al RomanieiFirst NATO AWACS flight over Romania

Read Time:1 Minute, 4 Second

AWACS (1) micLa o zi dupa ce a anuntat ca avioane AWACS Boeing E-3A Sentry vor efectua zboruri de supraveghere in spatiul aerian al Romaniei si Poloniei, NATO a trimis prima aeronava in tara noastra.

„O aeronavă E-3A AWACS a NATO efectuează marţi, 11 martie, un zbor în spaţiul aerian al României, pe rutele şi în zonele prestabilite, conform aprobării Consiliului Nord-Atlantic.

Zborul face parte dintr-un exerciţiu planificat ce se execută periodic, al cărui scop este antrenarea forţelor şi a mijloacelor de poliţie aeriană.

Aeronavele AWACS operează în cadrul Componentei de aeronave E-3A – parte a Forţei NATO de Avertizare Timpurie, a cărei misiune de bază este asigurarea supravegherii aeriene, comenzii, controlului şi comunicaţiilor pe timpul operaţiilor desfăşurate în spaţiul aerian al NATO.

Aeronavele operează la înălţimi de peste 9.000m, cu o rază de descoperire a radarului de 31.000 km2, şi pot detecta ţinte ce evoluează la înălţimi mici, în limita a 400 km, şi la înălţimi medii, în limita a 520 km”, anunta Ministerul Apararii.

AWACS (1) micOnly a day after NATO announced that Boeing E-3A Sentry AWACS airplanes will perform surveillance missions over Romania and Poland, first plane arriverd in romanian air space.

Ministry of Defence from Bucharest annouced on Tuesday that an NATO mission with AWACS plane is undergoing.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Primul pe anul ăsta și recunoscut.

Previous post <!--:ro-->NATO isi trimite avioanele peste Romania<!--:--><!--:en-->NATO sends planes over Romania<!--:-->
Next post <!--:ro-->MiG-urile croate, blocate in Ucraina<!--:--><!--:en-->Croatian MiGs, blocked in Ukraine<!--:-->
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x