Profesionistii zborului – Flotila 86 Aeriana Fetesti-Borcea | Video

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMulti dintre voi v-ati intrebat, poate, cum arata o zi din viata unui pilot militar. Ei bine, Centrul de Televiziune si Film al MApN va arata cum decurge o astfel de zi. Si nu oriunde, ci la „aerodromul visurilor”, Borcea-Fetesti, acolo unde isi are locul Flotila 86 Aeriana.

Ziua de zbor la Borcea incepe invariabil in briefing room. Acolo se prezinta misiunile ce trebuie executate, starea vremii in zona aerodromului, pe traiect si in zona executarii misiunilor, starea tehnica a avioanelor precum si numarul celor disponibile pentru zbor. In fine, este sedinta de la care niciun pilot nu poate lipsi.

Dupa briefing se merge catre celula de alarma, pilotii programati la zbor se echipeaza si se pregatesc de misiuni. Doi dintre ei merg la linia de start si decoleaza cu o „dubla”, asa numita sonda meteo. Acest zbor cu sonda se executa pentru a afla conditiile meteo exacte, de la fata locului.

La revenire, se mai face un briefing pe pista, langa avioane, unde este expusa situatia meteo de catre cei din sonda. Urmeaza apoi decolarea si… zborul cu MiG-ul 21 LanceR.

Nu sunt uitati nici tehnicienii, acesti adevarati magicieni care fac, intr-adevar, vraji pentru a mentine avioanele operationale, pentru ca ele sa poata zbura, sa isi poate indeplini misiunile si, mai ales, sa se poate reintoarce la baza fara niciun fel de incidente.

Pentru ca am avut sansa de a-i vizita pe baietii de la Borcea, profit de acest prilej pentru a le transmite salutari celor cu care am discutat acolo – lt.cdor Silviu Marincas, cpt. Mihaita Marin (multa sanatate familiei, in special celor mici!), lt.cdor. Ionut Visan, dintre cei care se vad in clipul video. Ii salut calduros si pe cei care nu se vad, pe Dan „Motanu” Moise, pe Iulian Patilea, pe Valentin „Dedi” Deditoiu, pe Gica Stancu, pe Gabriel „Nila” Epuran, pe Florin „Patrax” Rotaru si pe toti ceilalti.

Sper sa ne revedem anul asta!

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Albastru de Voroneț

Dintotdeauna mi-am dorit să știu cum își petrec ziua băieții aceea care umpleau mica urbe de Albastru și cerul de vuietul avioanelor de vânătoare.Mulțumiri de aceast frumos clip ce mi/ne-ai dăruit!

Citesc cu asiduitate oriunde le descopăr…
Minunatele Povești ale Văzduhului!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x