Puma Mk2, primul elicopter modernizat de Eurocopter Romania pentru RAF | FOTO

Read Time:1 Minute, 45 Second

Eurocopter Romania a dat publicatii mai multe imagini de la zborul inaugural al primului elicopter Puma Mk2, modernizat pentru Royal Air Force (RAF).

Multa lume a fost surprinsa atunci cand Eurocopter a atribuit subsidiarei din Romania o buna parte a contractului incheiat cu Ministerul Apararii din Marea Britanie pentru modernizarea elicopterelor Puma. Din 24 de aparate ce vor fi updatate, 20 vor fi supuse acestor lucrari la Ghimbav, Brasov.

„În cei 10 de ani de existenţă, divizia din România a grupului Eurocopter a demonstrat în mod constant capacitatea sa de a furniza servicii la cele mai înalte standarde internaţionale, de a realiza de fiecare dată livrările la termenele stabilite şi de a reuşi să răspundă mereu celor mai exigente cerinţe ale clienţilor companiei din întreaga lume”, a declarat Jean-Loius Mascle, directorul general al Eurocopter România, potrivit Realitatea TV.

Tot el spune ca nu putea exista o mai buna ocazie de a marca cei 10 ani de activitate a Eurocopter Romania decat prezentarea primului Puma Mk2 modernizat la Ghimbav.

„Marcarea aniversării a 10 ani de existenţă prin realizarea celui dintâi zbor al elicopterului Puma Mk2 reprezintă un moment foarte important pentru companie, aşa cum este şi faptul că acest elicopter este şi prima astfel de aeronavă modernizată de Eurocopter România pentru Forţele Aeriene Regale Britanice.”

Saptamana trecuta, primul Puma Mk2 „romanesc” a realizat primul zbor, acestea continuand in ritm destul de sustinut pentru a incheia perioada de testare si a fi livrat cat mai curand Royal Air Force.

Procesul de modernizare al Pumelor britanice presupune, printre altele „dotarea cu motoare Makila 1A1 turboshaft, adăugarea de carlingi de tip glass cockpit ce încorporează sisteme de avionică de ultimă oră şi un sistem de ultimă generaţie de control al zborului; de asemenea, vor mai fi adăugate un sistem securizat de comunicaţii, noi sisteme de protecţie antirachetă şi de protecţie balistică pentru pasageri şi pentru echipaj.”

Din cate spun reprezentantii Eurocopter, si nu avem motive sa nu ii credem, noile Puma Mk2 vor avea un rol destul de important in desfasurarea britanicilor pe viitoarele teatre de operatiuni.

Imaginile vin de pe Facebook, via realitatea.net

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Imaginea zilei – MiG 21
Next post Detalii despre starea de sanatate a pilotului ranit in accidentul IAR 99 de la Craiova
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x