Radar AESA pentru IAR-99 TD

Va era dor de IAR-99 TD? Ei bine, am noutati pentru voi! De la Roma vine vestea ca ca INCAS-ul a selectat radarul Vixen 500E pentru demonstratorul ce va fi dezvoltat de INCAS si de Avioane Craiova.

Daca dinspre partea romana nu avem niciun fel de comunicare, ura pentru baietii astia care lucreaza in institutii de stat si isi iau bani pentru a nu comunica, sansa noastra sa numeste Leonardo.

Oamenii vor sa se promoveze, asa ca transmit publicului informatii. Bun, din comunicatul Leonardo, care anunta selectarea Vixenului, avem declaratia asta, data de directorul INCAS:

“It is a dedicated development program towards a new generation trainer we develop at INCAS, as a follow-up on the current IAR-99 Soim in service for the Romanian MoD. IAR-99 TD is a technological demonstrator to fully test and further develop new technologies for advanced trainer, with enhanced sensing and combat capabilities. The Vixen 500E radar system will bring the capability that we consider critical with respect to the operational environment for our future trainer.”

Nu o data, ci de doua ori in decurs de doua fraze, Catalin Nae vorbeste de noua generatie de trainere, ceea ce mi se pare foarte interesant.

Daca cititi site-ul frecvent stiti ca am mai discutat despre TD si despre faptul ca mie nu mi se pare un proiect viabil. Si nu mi se pare in ideea in care vor lua probabil avioanele Standard si le vor moderniza.

Dar daca discutam despre o noua generatie de trainere, avioane dezvoltate din 99, chiar pe structura lui 99, dar construite de la zero, se schimba cumva datele problemei. Asta desi in continuare cred ca nu vor avea finantare pentru un asemenea proiect.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cezar

Dar de aia a lui Tutuianu ce zici? Ne spune omul ca vrem F 35 si ca luna viitoare pleaca in SUA sa incerce sa obtina un acord in acest sens cu americanii. Ete na tupeu pe romani! 🙂

http://adevarul.ro/locale/targoviste/mapn-interesat-avioanele-f35-produse-lockheed-martin-Tutuianu-spera-obtina-acord-luna-vitoare-pleca-america-1_59a6c3145ab6550cb87a56d5/index.html

Jap

Se știa de anul trecut,că TD-ul va avea motoare americane și radare de la italieni. Dacă totul merge bine, peste 2 luni vom avea TD-ul gata pt zbor și export. Urmează IAR-95.

Cezar

:))))))) Ma, @Jap, ma…..tu ai incurcat oalele cu sarmale si alta nu. Pai proiectul ala de la INCAS cu microsupersonicul romanesc greu detectabil pe radar de l-au aresentat pe Tehnomil.net, nu e tot una cu IAR 95, capisci? 🙂

PS Interesanta abordarea INCAS de a fi contra curentului in domeniul asta, poate sa fie lozul castigator, ca de pierdut oricum suntem invatati, nu-i nimic nou. Si daca ne iese….

@LanceR, tu nimic nimic despre subiectul asta, un articol ceva sa dezbatem si noi nitel? 🙂

Cezar

http://www.tehnomil.net/2017/08/14/un-micro-supersonic-romanesc/

Despre asta vorbim, dar gasesti un material aparut ieri pe romil mult mai elaborat, avand inclusiv planurile INCAS prezentate acolo, cu acordul lor, bineanteles!

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x