Replica avionului Coanda 1910 a iesit in lume | Foto

Read Time:28 Second

Replica primului avion cu reactie din lume, cel construit de inginerul Henri Coanda in anul 1910, a iesit, in sfarsit, in lume cu ocazia mitingului aviatic de la Craiova.

Macheta la scara 1:1 construita de Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA), filiala Craiova, alături de grupul Policolor-Orgachim, a fost unul din punctele de atractie ale showului din Oltenia.

Sute de vizitatori s-au inghesuit pentru a se poza cu replica avionului cu care Coanda avea sa scrie pagini importante din istoria aviatiei.

Si sunt si poze de la Craiova:

Foto: Ziarul Financiar

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Replica avionului Coanda 1910 a iesit in lume | Foto

  1. Nu se vorbeste nimic despre adfevăratul constructor al acestei reeplici, colonelul de aviaţie, Ilie Dumitrescu, un împătimit al aeronauticii. Marele merit lui îi aparţine, precum i sponsorului, care a asigurat fondurile necesare. Se pare că acum alţii ar vrea să-şi însuşească aceste merite şi chiar să înstrăineze aparatul.

  2. Felicitari celor care au avut curajul sa se inhame la o asemenea fapta.Dar daca au facut acest lucru trebuiau, in opinia mea sa respecte planurile originale. (vezi cartea ing. Antoniu)
    Pentru cei care nu stiu, prima replica la scara 1/1 si mult mai apropiaa de original se afla la Muzeul Militar National fiind construita in anii 80.

  3. Hai mai ca avionul ala nu avea cum sa zboare. Si nu e avion cu reactie.
    Si nu e replicat corect, profilul aripilor este un profil ClarkY care a fost conceput in 1922.
    Coanda e un om ok dar a cam gresit prin 1960 cand a inceput sa faca povesti cu jeturi de combustibil, zbor de test si nu mai stiu ce foc… Pacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Doi ani…
Next post Stiri cu si despre Tarom. Chiar si PE SURSE