Rezultatele financiare ale Tarom in prima jumatate a anului

Read Time:2 Minute, 48 Second

taromCompania Tarom a anuntat, joi, rezultatul financiar-contabil aferent primelor 6 luni din 2013. Din datele facute publice rezulta faptul ca operatorul national merge din ce in ce mai bune, managementul privat fiind, cel putin pana acum, un succes.

Iata comunicatul companiei:

Rezultatul financiar-contabil aferent primelor 6 luni din 2013 este mai bun cu 56.5 milioane lei, respectiv 47%, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2012. Compania TAROM prezintă un echilibru financiar adecvat, reflectat prin lipsa datoriilor restante către bugetul de stat sau orice alţi parteneri şi prin existenţa lichidităţilor necesare asigurării derulării corespunzătoare a obiectului de activitate al companiei. Implementarea planului de management are ca scop principal îmbunătatirea serviciilor oferite clienţilor, în condiţiile menţinerii unei stabilităţi financiare sustenabile.

“Tendinţa rezultatelor companiei este foarte încurajatore şi se datorează eforturilor susţinute ale angajaţilor, al căror suport este apreciat de către management, în mod deosebit. Ne aşteaptă în continuare o perioadă în care trebuie să acordăm o atenţie sporită în implementarea Planului de Management dar sunt încrezător că obiectivele stabilite pot şi vor fi realizate, cu angajamentul întregii echipe”, a declarat Christian Heinzmann, Director Executiv şi Accountable Manager.

În perioada ianuarie-iunie 2013, TAROM a eficientizat programul de zbor şi a optimizat reţeaua de rute fapt ce a determinat creşterea gradului de încărcare a aeronavelor cu 3% comparativ cu perioada similară a anului 2012. De asemenea, TAROM a înregistrat o creştere cu 1.4% a numărului de pasageri, pe cursele regulate şi a transportat 974.984 pasageri.

Parte integrantă a procesului de îmbunătăţire a serviciilor oferite pasagerilor TAROM este şi dezvoltarea reţelei de rute, prin oferirea unui orar optimizat, frecvenţe adiţionale şi noi destinaţii. Noile curse lansate de TAROM anul acesta sunt: Bucureşti-Dublin, Iaşi-Bologna, Iaşi-Torino, Iaşi-Londra, Bucureşti-Praga şi Cluj-Praga.

În prezent, compania TAROM are 2006 angajaţi, mai puţin cu 4%, comparativ cu anul 2012, datorită plecărilor voluntare şi pensionărilor.

“Rezultatele obţinute după numirea noului Consiliu de Administraţie reprezintă o dovadă că guvernanţa corporativa introdusă prin programul de management privat este un succes în cazul TAROM. Deşi unele dintre măsurile prevăzute în Planul de Management nu au fost înca antamate sau sunt în întârziere, Consiliul de Administraţie şi conducerea executivă vor colabora astfel încât ţintele financiare prevăzute în plan să fie atinse sau chiar depăşite. Fără a ignora dificultăţile inerente unui nou început, Consiliul de Administraţie apreciază că procesul de redresare a companiei TAROM este pe drumul cel bun şi îşi exprimă speranţa că cifrele pozitive înregistrate în primul semestru vor fi consolidate prin îmbunătăţirea continuă a indicatorilor fizici, astfel încât să avem o creştere sustenabila”, a declarat Dan Pascariu, Preşedintele Consiliului de Administraţie TAROM.

Rezultatul financiar contabil pozitiv este în principal generat de îmbunătăţiri în aria comercială, ceea ce a dus la creşterea venitului obţinut aferent unui pasager. De asemenea, au fost făcute economii atât la cheltuielile de combustibil precum şi a altor costuri.

Avem, asadar, un prim rezultat al managementului privat. Din cate se pare, munca CEO-ului Heinzmann nu este atat de dezastruoasa pe cat afirmau unii (i)responsabili iar belgianul are rezultate apreciabile.

Sigur, mai e mult pana departe, insa este un inceput mai mult decat incurajator. Problema este ca Heinzmann va pleca in toamna, fortat de baietii destepti de la noi, asa ca va fi extrem de interesant sa urmarim rezultate Tarom-ului din prima jumatate a anului 2014.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post F-16 vechi este, de fapt… nou! Doar pentru Romania!
Next post Negocieri Romania – Portugalia privind achizitia avioanelor F-16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x