Romania cumpara si a doua escadrila de F-16

Foto: ZetArt
Foto: ZetArt
Romania va achizitiona si o a doua escadrila de avioane multirol F-16.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat ca vor fi demarate in curand procedurile pentru achizitionarea celei de-a doua escadrile.

„Vom începe şi procedurile privind achiziţia celei de-a doua escadrile de avioane multirol”, a spus Duşa ca Baza Aeriana de la Campia Turzii.

Va fi vorba tot despre avioane la mana a doua (poate a treia?) scoase din dotare de cine stie ce state europene.

Grecia ar fi gata sa vanda niste F-16, la fel Belgia, Olanda, Danemarca si chiar Norvegia. Sigur, au si americanii sute de bucati stocate, dar cred ca ar intra pe fir niste procurori daca am reusi sa luam avioane acum din SUA, mai ales daca pretul de achizitie ar fi mai mic decat cel al aparatelor portugheze.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cristian

De ce tot scrieți ca F-16 sunt multirol? Ca nu sunt multirol.Sunt la fel de multirol ca MIG-21. Iar americanii mint când spun ca sunt multirol. Reclama este sufletul comerțului.

Andrei

Asta cu procurorii e ultima. Depinde de multi factori pretul. Asta primele par asa scumpe pentru ca e de pregatit piloti, e de refacut infracstructura, e de cumparat armament… Ceva e sa iei din Portugalia, ceva e sa iei din Belgia, ceva e sa iei din Belgia.

Daca e sa o lu om asa… asta inseamna ca oricine e pasibili de securistii astia… (prea cinstitii procurori).

Cezar

Ciudat, sau nu….este faptul ca inca nu au anuntat oficial ca este vorba despre F 16. Desi cred ca sansele de a lua altceva, cu atat mai mult ca ele sa fie noi, sunt sub 1%. Dar speranta moare ultima, aproape odata cu tara asta amarata!

Cezar

Te-ar mira chiar asa de tare sa vezi ca opteaza pentru un alt avion, sa zicem tot de productie americana? : Pe mine unul nu prea! 🙂

Mig-21 LanceR

M intreb daca este posibila achizitia F-16 C/D avand infrastructura pe variantele A/B

Cristian

Sigur ca ACUM nu se mai pune problema sa se orienteze la un alt avion !!
Problema a fost atunci cand au luat hotărârea sa cumpere F-16 !!! Probabil ca spaga a fost un criteriu „greu” in achiziționarea aparatului.
Macar daca luau GRIPEN. Cu offset cu tot.

Iar F-16 este un aparat depășit, care va trebui înlocuit mult mai devreme decât un aparat mai modern. Iar costurile sale sunt sensibil mai mari decât zic americanii.

Proverb [englezesc]: sunt prea sărac sa-mi cumpăr lucruri ieftine !!

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x