Romania negociaza pentru a doua escadrila de F-16

Foto: RoAF
Foto: RoAF
Si n-o spun eu, o spune insusi ministrul Apararii, Mircea Dusa, prezent duminica la Ziua Portilor Deschise de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

Zic sa-i dam cuvantul inainte de alte comentarii.

“Am reuşit să achiziţionăm prima escadrilă de avioane multirol şi suntem în negocieri pentru achiziţia celei de-a doua escadrile”, a declarat Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, conform Digi24.

Bun, ce intelegem noi de-aici? Pai, intelegem destul de multe chestii.

In primul rand, decizia in privinta achizitiei celei de-a doua escadrile de F-16 a fost luata, nu? Iar prin decizie ma refer mai ales la disponibilizarea fondurilor.

In al doilea rand, intelegem ca cineva din Romania discuta cu altcineva din una sau mai multe tari despre cumpararea a 12 bucati de F-16.

Intrebarea care se pune in momentul de fata este de unde? Adica de unde luam avioanele si cat vor costa? Logica imi spune ca se va merge pe reteta consacrata, F-uri europene second hand, revitalizate si modernizate cu asistenta americana.

Cum portughezii nu mai au nimic de vandut, MLU-uri ar mai fi de gasit prin Belgia, Olanda, Norvegia, insa n-am auzit de intentii clare de a vinde din partea respectivilor.

Experienta lusitana ne arata ca se poate si cu americanii, sa nu uitam ca portughezii n-au vandut noua 12 avioane si au primit gratis 3 bucati din SUA, asa ca asta mi se pare cea mai buna ipoteza in lipsa altor reactii oficiale.

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
petruJapmegu Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Din teapa’n teapa.

megu
Guest
megu

Repet, de ce nu ne reparam cele 16 MIG 29 in Polonia ! Ca bulgarii ?

Jap
Guest
Jap

Pt. că sînt reparate.

petru
Guest

Repet comentatorulri de mai sus la intrebarea care a puso in legatura cu migurile 29 pentru ca nu se mai merita sa le repari ele au fost expuse timpului si uzurii indelungate , au fost vindute motoarele la polonezi plus din asta relatiile cu rusia nu sint roz asa ca e prea tirziu sa mai putem vorbi de aceste avioane