Romania nu are bani pentru F-16 in 2013

Read Time:1 Minute, 3 Second

f-16 cocarde 2Romania nu are bani pentru avioanele F-16 in 2013, astfel ca achizitia aparatelor portugheze despre care am discutat atat de mult ramane in asteptare.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a anuntat ca programul de achizitie nu a fost inclus in bugetul pe acest an si asta dintr-un motiv foarte simplu, nu exista un act normativ in acest sens.

„In ce priveste avioanele F-16, ca orice alta prevedere bugetara, pentru a fi inclus in buget este nevoie de un act normativ. Deci, eu nu pot sa pun in buget ceva ce inca nu exista, adica un acord, sa spun ferm o lege privind validarea acordului respectiv de vanzare-cumparare de avioane. Cand acest act normativ va exista, consecintele sale bugetare vor fi evidentiate”, a spus Voinea.

Cu alte cuvinte, mai mult de declaratii de intentie nu s-a facut nimic la nivel inter-guvernamental.

Faptul ca programul de achizitie a avioanelor F-16 din Portugalia nu a fost inclus in proiectul de buget pe 2013 nu inseamna, practic, nimic. Daca tara noastra va ajunge la un acord cu lusitanii, suma necesara ar putea fi bugetata oricand. Problema este ca nu prea exista bani pentru avioane. Si nici vointa politica, daca vrem sa nu ne ascundem dupa deget.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Femeile care piloteaza supersonice in China | FOTO
Next post La un pas de a fi lovit de avion | VIDEO