Romania si Portugalia negociaza pentru F-16 la mana a doua

F-16 Romania wikiRomania si Portugalia au inceput negocierile in vederea achizitionarii de catre tara noastra a unei escadrile (12 bucati) de avioane F-16 la mana a doua.

Ministrul Apararii din Romania, Mircea Dusa, a anuntat ca o comisie tehnica a MApN va ajunge in Portugalia pentru a demara discutiile tehnice, urmand ca ulterior el sa negocieze cu omologul sau lusitan.

„Decizia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii este ca România sa achizitioneze avioane multirol care sunt deja în uz. Au fost primite mai multe oferte, iar în prezent suntem în discutii cu Portugalia. Am fost mandatat la ultima sedinta CSAT pentru a demara discutiile cu partea portugheza. O comisie tehnica a MApN se va deplasa, saptamâna aceasta, la Lisabona pentru a demara discutiile tehnice, urmând ca si eu sa ma întâlnesc cu omologul portughez pentru a definitiva negocierile.

În functie de negocieri, programul se deruleaza pe o perioada mai îndelungata de timp, cu transe anuale, care vizeaza atât modernizarea avioanelor, pregatirea pilotilor, achizitionarea separata a avionicii si a sistemului de razboi electronic, precum si alte masuri de natura organizatorica”, a spus Dusa pentru Agerpres.

Romania vrea sa cumpere o escadrila de avioane F-16 aflate in inventarul Fortelor Aeriene Portugheze, in prezent stocate pe una din bazele aeriene lusitane.

Pentru aceste aparate, plus programul de pregatire al pilotilor si tehnicienilor, programul de armanent si programul de modernizare, tara noastra va plati peste 600 de milioane de euro.

In plus, alte cateva milioane bune de euro vor fi investite in lucrari de infrastructura in bazele aeriene romane.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x