Romania va avea centru regional de mentenanta pentru elicopterele Black Hawk

Foto: Spc. Thomas Scaggs
Romania va avea, la Bucuresti, un centru regional, pentru Europa Centrala, de mentenanta si echipare pentru elicopterele Sikorsky UH-60 Black Hawk. Ceea ce se traduce, din punctul meu de vedere, si printr-o aproape ferma comanda din partea noastra.

Acest centru regional va functiona in Bucuresti, in cadrul Romaero, potrivit unui acord semnat miercuri.

„Parteneriatul industrial dintre ROMAERO și SIKORSKY (parte al grupului Lockheed Martin) se axează pe activități care vor asigura participarea pe termen lung a mai multor companii din industria națională de apărare a României la lucrări de asamblare, echipare, customizare și întreținere a elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hakw. Centrul de la București va fi singurul autorizat de grupul Lockheed Martin pentru echiparea și întreținerea elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hawk în Europa Centrală”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Eric Schreiber, vicepreședinte Sikorsky, a confirmat in cadrul discutiilor de astazi iminenta, zic eu, comenzii pe care Romania o va plasa pentru Black Hawk.

„Abilitatea noastră de a furniza cel mai capabil elicopter în lupta de suprafață (ASuW) și anti-submarin (ASW) existent ar putea oferi României, la cel mai competitiv preț, acoperirea necesară importantei poziții strategice pe care aceasta o deține la Marea Neagră”, a spus acesta.

In conditiile astea, cam pica cel putin jumatate din potentiala comanda pentru Bell, care spera sa ne vanda AH-1Z Viper si UH-1Y Venom. Cu Black Hawk „pe teava”, nu se mai poate pune problema achizitionarii de Venom si as spune ca si Viperul are motive sa tremure.

Per total, as spune ca este cea mai buna veste din 2018 in ceea ce priveste industria aeronautica din Romania. Si chiar daca nu e oficiala, mi se pare o veste excelenta si pentru Fortele Aeriene Romane.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Mi se pare mie s-au începem să arătăm ca bulgarii. Azi luăm Bell,mîine H și poimîine ’60 și la urmă,luăm Puma.

Petre

Nu o sa fim in veci ca ei, noi suntem o forta dovedita deja in TO….A-stan si Irak.
Suntem o forta si fara echipamentele astea scumpe si fara atentie …politicienii corupti cate vand intetesele…..
Si zii si tu ceva concret nu mai baga tampenii, no offence.

Raptor
Jap

S-a întors Petre!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x