Romania va cumpara F-16 din Portugalia. Aproape sigur

Read Time:1 Minute, 52 Second

Fortele Aeriene Romane vor fi dotate, in viitorul destul de apropiat, cu aparate F-16 cumparate de tara noastra din Portugalia.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a anuntat ca starea avioanelor lusitane este „foarte buna”, conform expertizei facuta de o comisie de specialisti romani trimisi de curand in Portugalia.

„Sunt nouă experţi români care au fost în Portugalia, care au primit expertiză şi din partea americanilor. Concluziile echipei (…) au fost peste aşteptări, adică aparatele sunt în foarte bună stare, condiţie tehnică foarte bună şi ar reprezenta pentru România un ultim cartuş. Altfel, în nouă ani de zile vom rămâne fără aviaţie de luptă pentru că MIG-urile, după 40 de ani de misiuni, se vor odihni la sol. Noi suntem într-un proces accelerat de obţinere a tuturor aprobărilor.

Ridicăm subiectul la nivelul CSAT, în prima şedinţă, având în vedere elementele pe care echipa de evaluare le-a găsit în teren. Cu acest prilej vom face şi o analiză a stării forţelor ca să creăm o imagine reală conducerii strategice a acestui stat despre starea în care a ajuns armata României, armată care are experienţă operaţională de top în teatrele de operaţii, dar ale cărei dotări tehnice sunt în suferinţă cum sunt şi bugetele. Eu cred că este ultimul tren’, a spus Corneliu Dobriţoiu, potrivit Agerpres.

Varianta achizitiei de sehasuri din Olanda a picat dupa ce batavii si-au vandut cazaturile multiroalele.

„Olandezii au vândut produsele pe care le aveau în exces şi atunci nu rămâne decât să sondăm posibilitatea unei decizii legate de avioanele portugheze care sunt într-o stare tehnică foarte bună. Impactul pe buget nu ar fi mare având în vedere că plăţile care se vor asigura anual vor afecta datoria publică cu 0,03%, maximum 0,04%. Depinde de decizia conducerii politice strategice a acestei ţări să readucă aviaţia militară românească la nivelul de aspiraţii şi la nivelul credibilităţii istorice pe care a avut-o. Altfel, aviaţia militară se va transforma în aviaţie de transport, iar cineva trebuie să-şi asume această tragedie”, a completat Dobriţoiu.

Decizia demararii procesului de achizitie va fi luata in CSAT, dupa cum a mai spus dom’ ministru.

In caz ca sunt singurul care a remarcat, pana acum nicio vorba de bani sau de posibila modernizare.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post IAR-99, prabusit langa Craiova
Next post Fly In Tuzla 2012 – Iacarii si Margineanu fac senzatie
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x