Serbia primeste MiG-uri 29 si din Belarus

Read Time:29 Second

Sarbii isi refac usor-usor flota de 29 pe baza de donatii. Dupa cele 12, se pare, avioane donate de Rusia, Belarusul mai pune la bataie inca 8 bucati.

Ministrul sarb al apararii, Zoran Djordjevic, a facut anuntul dupa ce s-a intors dintr-o vizita efectuata in Minsk.

Avioanele vor fi donate catre Serbia, insa Belgradul se obliga sa plateasca revitalizarea si modernizarea lor. MiG-urile vor fi aduse la standardul SM si vor fi livrate pana la finalul anului 2018.

Ah, si pe langa avioane sarbii mai primesc si doua divizii de sisteme BUK.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

12 thoughts on “Serbia primeste MiG-uri 29 si din Belarus

 1. Ba da cerșim niște ’16,dar așa zisi ‘aliați’ ne dau multă (m)UE. Păi so luăm cu începutul:ivanii nu le dă 12 mig-29,ci doar 6 bucăți și restul de 8, via belarus,să aibă și sîrbii o amărîtă de escadrilă. Pe lîngă ăstea ministrul care este,jinduiește și după S-300. De vreo săptămînă se vorbeste peste tot de ‘reînvierea’ lui ’29 sub un alt nume,MIG-35.Dar adevărata știre despre mig-29 vine din…argentina,unde la ora actuală s americanii negociază un prim lot de 24 de bucăți sh.

 2. Pai ei mai au vreo 4, la care s-ar adauga inca 20, ceea ce inseamna fix 2 escadrile de cate 12 Miguri 29. Deja incep sa ma oftic.

  1. Si eu ma oftic, mai ales ca Serbia este o tara mai mica decat Romania (dpv al populatiei, teritoriului, PIB/Locuitor, etc):

   Population, million 7.1
   GDP, current US$ billion 36.1
   GDP per capita, current US$ 5080
   Poverty rate ($5/day 2005PPP terms) (2013) 14.5

   http://www.worldbank.org/en/country/serbia/overview

   Iar daca ne gandim ca Serbia este cat o 1/5 din Romania si am face o ponderare simplista, rezulta ca acele 24 MIG 29 ar echivala cu 100-120 de MIG 29 pentru Romania.

 3. Stai calm fratelo,nu te oftica. Sîrbii sînt rupți în cur la ora actuală,sunt aproape faliți. Toate ‘achizițiile’ au fost donații,la ora actuală debia au lovele pt a susține maxim 8 păsări. 24 e un vis umed la ei,așa cum e la noi F-35.

 4. Deci degeaba cumpara sarbii, se stie ca sunt pacatoase, mai ales la motor, plus ca e dificil de intretinut daca nu esti tu producatorul.

  Si Belarus si Ucraina le folosesc cu pause dese, dar ei au asigurat macar o mentenanta decenta, sarbii ce mentenanta sa faca ?

  Nici noul RD-33MK la noul MIG-35 are aceeasi hibe, fum gros si mentenanta cu ore dese.

  Si oricum la radar F-urile MLu ale noastre le bate lejer, daca vor.

 5. De ce mă rog îmi banezi comentariul ? Am mai scris la acest articol si destul de pertinent. Cum spuneam MIG-URILE 29 sunt mai jafuri decât MLU-urile.
  Fum și motoare proăste, radar cu trăită și raza de acțiune minuscula. Chiar nu înțeleg având acestea are și doua motoare.

  1. Nu e un comentariu banat, nu va speriati. Sistemul trimite in asteptare comentariile trimise de useri noi sau de ip-uri noi. Probabil ati scris comentariul de pe un alt dispozitiv decat cel aflat in „memoria” site-ului, motiv pentru care a fost trimis spre aprobare. Cum am reusit sa intru in admin, l-am aprobat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post VIDEO | Englezii s-au dat cu Eurofighterele pe langa Kuznetsov
Next post F-35 a fost doborat. In simulare