Si bulgarii vor avioane fara licitatie

Credeati ca suntem singurii din coltul asta de lume care luam avioane multirol fara licitatie? Ei bine, nu! Si bulgarii vor face acelasi lucru.

Ministrul Apararii de la Sofia a anuntat recent ca Bulgaria a primit trei oferte oficiale pentru avioane multirol. Prima este din partea Saab, care propune Gripen C/D noi, a doua este portughezo-americana, pentru F-16 second si modernizate, iar a treia vine din Italia, pentru Eurofighter T1 second hand.

Ministrul a mai spus ca aceste oferte vor fi analizate in perioada urmatoare de o comisie de specialitate, care va decide care este cea mai buna. Ulterior, invingatorul din acest concurs de oferte va fi abordat pentru negocierea unui contract de achizitie prin acord interguvernamental.

Bulgarii vor sa cheltuie cel mult 820 de milioane de dolari pentru 8 avioane multirol, noi sau second, pregatire piloti si tehnicieni, mentenanta pentru doi-trei ani, piese de schimb si armament. Iar livrarea avioanelor ar trebui facuta in perioada 2018-2020.

Bun, am sa va spun ca mie imi place ideea bulgara mai ales pentru ca, desi nu este vorba despre o licitatie, avem totusi un concurs de oferte. Adica Saab stie ca nu e singura in aceasta cursa, OGMA stie de asemenea ca trebuie sa vina cu un cost redus pentru F-uri, iar italienii trebuie sa fie inca si mai competitivi pentru a scapa de EF-uri.

Asta, in mod normal, nu poate duce decat la un pret mic. Insa cum si la ei sunt baietii carora le sclipesc ochii la comisioane, ramane sa vedem ce se va intampla.

Imi place insa si diversitatea de oferte. F-16, Gripen, Eurofighter. Chiar nu pot spune castravetii ca n-au avut de unde sa aleaga.

6
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RaptorLanceRCezarJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Zilele ăstea trebuie să ne vină ‘ultimele’ 3 F-16 din portugalia,alea din ‘cimitirul vesel’ din așa zisă prima escadrilă. Rămîne pe viitor să vedem din cîte păsări va fi compusă prima escadrilă. Mi se pare mie s-au bulgarii i-au luat de fraierii pe ăștia din Nato? De 10 ani ăștia tot cumpără multiroale lunar. În curînd telenovela bulgărească va avea m-ai multe ep ca Tînăr și neliniștit. PS End the Winer it is,MIG-29.

Cezar
Guest
Cezar

@Jap,

Bre, dar vad eu ca te pricepi la engleza la fel ca la romana!

PS Hai cu AerostaR-ul odata si certificarea aia pentru modernizarea F 16, ca poate ne combinam cu bulgarii la o spaga mica si sifonam si banii alora, nu doar pe ai nostri! 🙂

Le luom caimacul la portughezi! 🙂

Raptor
Guest
Raptor

Aceiasi telenovela o prezentam si noi la FT cu arma de asalt, TBT sau la marina cu modrrnizarea F-urilor, tot de vreo 10 ani sau mai bine.

Jap
Guest
Jap

Engleza am invățato din filmele cu jeki cean. LanceR-san,păi ingineri,tehnicienii și maiștri pe care i-am trimis în portugalia la specializare,de unde erau?