Simulator pentru avioanele Spartan la Flotila 90 OtopeniSpartan simulator at 90th Airlift Fleet

simulator spartanFlotila 90 Transport Aerian de la Otopeni a primit, recent, un simulator de zbor pentru avioanele C-27J Spartan.

Acesta a fost prezentat presei cu ocazia inaugurarii noului hangar al bazei militare de langa Bucuresti.

„Acest simulator reflectă real modul de executare a unui zbor, cel puţin în România, având în vedere faptul că tot ceea ce se vede la sol reprezintă în mod fidel localităţile, pădurile, râurile din zona Otopeni, precum şi toate clădirile care sunt reflectate fidel în 3D. Este singurul simulator pe care îl avem. Mai au doar Forţele Aeriene Italiene un simulator şi mai există unul la Torino. A fost achiziţionat în ideea de a reduce consumul de resurse materiale şi financiare concomitent cu pregătirea piloţilor la înalte standarde româneşti şi NATO. Putem simula de la pierderea unui motor, a ambelor motoare, pierderea sistemelor hidraulice şi până la depresurizarea avioanelor în zbor. Numai poliţii care zboară pe Spartan pot să utilizeze acest simulator, pentru că reflectă fidel toate sistemele de avionică’, a explicat capitan comandorul Ion Stăiculescu de la Flotila 90 Transport Aerian.

Fotele Aeriene Romane au in dotare, in momentul de fata, sase avioane C-27J Spartan, toate fiind operate de Flotila 90.

Un al saptelea avion Spartan ar trebui livrat de Alenia in cursul anului 2014, finalizand astfel comanda Romaniei.

Aspecte de la prezentare:

Foto via MApNsimulator spartan90th Airlift Fleet based at Otopeni received recently a flight simulator for C-27J Spartan airplanes.

It was presented to the press at the inauguration of the airbase’s new hangar.

Romanian Air Force has sic C-27J Spartan airplanes, all being operated by 90th Airlift Fleet. A seventh plane is expected in 2014.

Aspects from presentation:

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x