Situatie disperata la Avioane Craiova

Read Time:1 Minute, 23 Second

Situaţia uzinei din Bănie este critică, contractul pentru repararea şi modernizarea avioanelor tip IAR 99 de la Şcoala de Aviaţie Bobocu fiind în impas.

Fabrica de avioane a acumulat datorii care depăşesc patru milioane de lei doar către salariaţi, în timp ce conducerea nu reuşeşte să facă rost de comenzi care să aducă uzina pe linia de plutire. Preşedintele Sindicatului Liber Avioane Craiova, Victor Peţa, spune că angajaţii n-au încasat nici măcar lichidarea pe ultimele două luni ale anului trecut.

„Acum primim câte 25 – 30 la sută din salariu, însă nici pentru noiembrie sau decembrie nu şi-au primit toţi lichidarea“, a declarat Peţa.

În prezent, activitatea din uzină este slabă, singurul contract notabil aflat în derulare fiind încheiat cu o societate din Elveţia, pentru restaurarea unor avioane militare. Lipsesc banii pentru reparaţii Avioane Craiova ar fi trebuit să primească, în acest an, sprijin din partea Ministerului Apărării Naţionale, sub forma unui contract pentru repararea şi modernizarea avioanelor de tip IAR 99 de la Şcoala de Aviaţie Bobocu. Această comandă ar fi ajutat uzina să iasă măcar temporar din criză, însă nu s-a mai materializat.

„Am înţeles că nici domnii de la Aviaţie nu au banii pentru aceste investiţii, care, de fapt, sunt o necesitate“, a mai spus Victor Peţa.

Singura speranţă de ieşire din impas constă în privatizarea fabricii, proces care depinde însă de scutirea ei de la plata datoriilor către bugetul de stat. „Este bună intenţia Guvernului de a emite un act normativ prin care s-ar şterge aceste datorii, de 14 milioane de lei. Abia după aceea se poate spera că va fi scoasă la licitaţie fabrica“, a conchis liderul de sindicat.

Sursa: Adevarul

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bogdangeorge

sa speram ca alegerea noului multirol va insemna si redresarea iar craiova prin comenzi ptr avion scoala(bineinteles ca ma refer la gripen).

Night-elf

Management de rahao, era de asteptat. Cu intretinerea a 12-13 Iar 99 cat au Fortele Aeriene, plus unul doua pe la alti operatori e greu sa tii o fabrica pe termen lung. Avionul a fost aproape ZERO promovat afara, chiar daca este foarte bun pentru clasa lui.

Previous post Spectacol pe cer: Chinezii au doua noi formatii de acrobatie!
Next post Cele mai sigure companii aeriene din lume
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x