Slovacia vireaza spre Saab GripenSlovakia turns to Gripen

GripenDupa succesul din Brazilia, suedezii de la Saab ar putea da o noua lovitura, Slovacia fiind interesata de multirolul Gripen.

Potrivit presei de la Bratislava, slovacii ar putea achizitiona in jur de sase avioane.

Slovacia isi doreste sa creeze o escadrila mixta, impreuna cu Cehia care sa aiba ca misiune asigurarea integritatii spatiului aerian al celor doua tari.

Jurnalistii locali scriu ca nici F-16 nu este exclus din start, insa s-ar prefera Gripen din cauza costurilor mult mai mici.

Cehia utilizeaza de ani buni 14 avioane Gripen C/D luate in leasing din Suedia. partile discuta in aceasta perioada despre prelungirea acordului pe inca 10 ani.GripenAfter winning the Brazilian multirole competition, Saab is ready for the next big hit. Slovakia is interested in buying Gripen fighters.

According to local media, the slovaks want to buy six Gripen fighters.

With these airplanes, they want to form a mixt sqadron with Czech Republic Air Force and so to protect air space of the two countries.

American F-16 fighter is also cosidered by the slovaks, but Gripen has the advantage of price.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Voceslav Vagorsky

Un comentariu , ca si comparatie, intre Saab Gripen si F 16: multam

Voceslav Vagorsky

Mai sunteti datori cu un raspuns,, undeva”, cu referire la drone ( vezi Stefan. Volintiru ).

Voceslav Vagorsky

DISPUNEREA ARIPILOR, NU E IN CONFIGURATIE …CANARD?

Petre Opriş

M-aş mira dacă cehii vor cumpăra în cele din urmă SAAB-urile pe care le utilizează. Ultima ştire de la Praga este în favoarea Lockheed deoarece guvernul ceh a aprobat săptămâna trecută vânzarea a 28 de avioane L-159 companiei americane „Draken International”, în timp ce discuţiile referitoare la cumpărarea SAAB-urilor au fost amânate până la formarea noului guvern. Dacă vinzi nişte avioane vechi în SUA, te poţi aştepta să „primeşti” în schimb un contract cu F-16, nu cu SAAB. Părerea mea …
:))))

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x