Spaniolii încep oficial misiunea din România

Detaşamentul Forțelor Aeriene Spaniole îşi începe oficial misiunea din România.

Marți, pe Baza 57 Aeriană, va avea loc ceremonia de certificare a echipajelor Ejercito del Aire pentru misiuni de Poliție Aeriană în țara noastră.

“Ceremonia de certificare NATO a detașamentului Forțelor Aeriene Spaniole, sosit în România în vederea executării serviciului de Poliție Aeriană Întărită, va avea loc marţi, 2 februarie, începând cu ora 11.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Detașamentul spaniol, format din 130 de militari (piloți și personal tehnic) cu șase aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO în următoarele două luni, alături de militari aparținând Forțelor Aeriene Române cu aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR”, a transmis MApN.

Practic, după certificarea aceasta oficială, avioanele spaniole pot fi incluse în programul de permanență şi, după caz, pot fi alarmate.

De la sosirea în România şi până acum spaniolii au efectuat misiuni de recunoaştere, în special la Bacău şi Otopeni. Aceste misiuni sunt obligatorii înainte de certificare.

Detaşamentul Ejercito del Aire va rămâne în România până la finalul lunii martie.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x