Statele Unite vor trimite un sistem Patriot în Ucraina

Read Time:1 Minute, 24 Second

Statele Unite vor face următorul pas în procesul de asistență militară a Ucrainei prin livrarea unui sistem antiaerian Patriot către Kiev.

Anunțul a fost făcut în ajunul vizitei oficiale pe care președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, o efectuează în Washington, fiind ulterior confirmat de președintele Biden.

Sistemul Patriot face parte dintr-un pachet amplu de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 1,8 miliarde de dolari.

Alături de acest sistem antiaerian, americanii vor mai dota Ucraina și cu kituri pentru bombe inteligente, dispozitive ce pot fi montate pe muniția folosită în mod curent de forțele aeriene și care vor crește considerabil nivelul de precizie.

Președintele Biden a insistat că livrarea sistemului Patriot către Ucraina nu este o măsură menită să escaladeze conflictul, ci una defensivă.

Un sistem sau o baterie Patriot este compusă din câteva lansatoare de rachete, numărul depinzând de necesități și structură, un radar și un centru de comandă.

De asemenea, este foarte important de precizat faptul că raza de acțiune a Patriot-ului nu permite protejarea întregii Ucraine, ci mai degrabă a unei zone importante, așa cum poate fi zona capitalei Kiev, lovită frecvent de rachete cu rază lungă de acțiune și de drone ”kamikaze”.

Dacă Statele Unite au decis să trimită Patriot-ul în Ucraina este de așteptat ca acest lucru să fi fost făcut după o analiză amplă, din care rezultă că sistemul va fi eficient și, pe modelul Javelin, M777 sau HIMARS, va aduce un plus de imagine în vederea contractelor de export viitoare.

Rămâne de văzut de cât training vor avea nevoie militarii ucrainieni pentru a putea opera eficient acest sistem și când anume ar putea deveni Patriot-ul ucrainean operațional.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Albania cumpără drone Bayraktar TB2
Next post Columbia ar putea cumpăra avioane Dassault Rafale
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x