Tarom renunta la Airbus A310 si la ATR-uri

taromSe discuta de foarte mult timp despre improspatarea flotei Tarom, insa abia acum se pare ca se misca anumite lucruri.

Guvernul a adoptat, miercuri, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2016 al Tarom, iar acest buget prevede si vanzarea avioanelor Airbus A310, dar si inlocuirea ATR-urilor 42 si 72.

Ca sa citez ceva oficial, sa nu credeti ca va mint, bugetul prevede “înlocuirea în operare a aeronavelor A310 (…) scoaterea din exploatare comercială și valorificarea aeronavelor A310”.

ATR-urile ar urma sa fie inlocuite cu alte avioane scurt-curier, insa nu cu motoare cu elice. De ce, o sa ma intrebati, iar raspunsul e ca habar n-am. Logica imi spune ca ar fi trebuit efectuata o analiza de cost a tuturor variantelor posibile si abia apoi sa fie luata o decizie.

Si ca sa nu avem discutii, si pentru 2016 sunt prevazute in buget pierderi, Tarom urmand a avea un minus de 6,8 milioane de lei.

Cu toate astea, unii vor avioane noi in loc sa rentabilizeze compania, sa zboare acolo unde este cerere si sa dea afara armata de trantori care paraziteaza birourile.

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MihaialdocanMig-21 LanceR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Daca vor ceva nou ar putea sa incerce An-24. Sau pot sa mearga si mai departe daca chiar au buget si sa se arunce la un Li-2 aka DC-3, depinde din ce tabara prefera sa-l achizitioneze. Si intr-un final sa dubleze numarul de angajati, ca sa se verifice unul pe altul, sa nu mai piarda careva vremea. Si ca sa ne asiguram longevitatea flotei sa-l pune pe Basescu manager

aldocan
Guest
aldocan
Mihai
Guest
Mihai

Nu vrea armata sa cumpere un A310? ca cica o sa avem avioane cu alimentare si anume in zbor…
Inlocuirea ATR-urilor cu niste jet-uri pare o idiotenie la prima vedere, dar poate Tarom va renunta la cursele interne….