Un avion Cessna s-a prabusit la Targu Mures | FotoAirplane crashed at Targu Mures | Photos

avion prabusitUn avion Cessna s-a prabusit in vecinatatea aerodromului Targu Mures, imediat dupa decolare. Pilotul, singurul de la bord, a scapat cu viata, desi aparatul de zbor a fost distrus aproape complet.

Din primele informatii, se pare ca este vorba despre un avion care trebuia sa ajunga la Oradea pentru o serie de reparatii. Imediat dupa decolare, motorul avionului ar fi avut ceva probleme iar aparatul a atins un copac si s-a prabusit in zona strazii Libertatii, din apropierea aerodromului Targu Mures.

Imediat dupa prabusire pilotul s-a strecurat din carlinga iar avionul a fost cuprins de un incendiu care l-a distrus aproape complet. Din fericire, pilotul (dupa unele surse este vorba despre domnul Virgil Lupaş) nu a suferit rani serioase si nu a avut nevoie de internare in spital.

„Avionul de tip Cessna era în aer după decolare şi s-a prăbuşit într-o zonă verde. Din spusele pilotului, ar fi intervenit o defecţiune tehnică, iar aparatul a atins un copac, după care s-a prăbuşit. Impactul a fost urmat de un incendiu, care a fost lichidat în scurt timp, iar avionul a ars aproape în întregime”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Mihai Gagyi.

Foto via rtv.ro

A Cessna airplane crashed near the Targu Mures airfield, immediately after takeoff. The pilot, the only one aboard, escaped unharmed, although the aircraft was destroyed almost completely.

The airplane was supposed to reach Oradea for some repairs. Immediately after takeoff, the aircraft engine had some problems and the plane touched a tree and crashed into the Liberty Street, near the Targu Mures airfield.

Immediately after the crash, the pilot managed to get out of the cockpit and moments later the plane was engulfed in a fire that destroyed it almost completely. Fortunately, the pilot did not suffer any serious injuries.

Foto via rtv.ro

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Adi

Nu e distractiv un accident de aviatie, dar pe aerodromuri povestea accidentului are o asemenea tenta. Tocmai aterizasem cand ne-au spus alti piloti de accident, nu stiau detaliile, iar apoi s-a raspandit povestea completa pe tot aerodromul, cred ca orice pilot de avioane mici din Romania o stie deja.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x