USAF nu prea vrea Super Hornet

Dupa ce the donald trump a anuntat public ca le-a cerut celor de a Boeing sa prezinte un Super Hornet capabil sa inlocuiasca mult prea scumpul F-35, USAF a reactionat. Si, deloc surprinzator, nu asa cum se astepta presedintele ales (de rusi 😀 ).

Seful civil al fortelor aeriene, adica Air Force Secretary Deborah Lee, a declarat recent ca Super Hornetul nu poate inlocui F-35 in cam niciun scenariu si ca USAF nu planuieste sa cumpere F-18. Si ca ii va spune asta si lui trump dupa ce acesta isi va prelua mandatul.

“The Air Force does not view the F/A-18 and the F-35 to be substitutable at all,” she said. “They fulfill different requirements. They’re both fine aircraft, don’t get me wrong. But it’s fourth generation, and F-35 is fifth generation.

The leaders of the Air Force will have the opportunity when the time comes to advise the president-elect on this. But based on everything I know, the two are not interchangeable and the Air Force has not expressed interest in the F/A-18s.”

Va spuneam ca o sa fie interesant de vazut cum va reactiona the donald acum cand se afla la celalalt capat al lobby-ului, desi nu ma indoiesc ca omul are interese cat se poate de directe in anularea programului F-35. Care, apropo, e prea mare ca sa fie anulat in momentul asta.

Dar recunosc ca ar fi extrem de misto ca the donald sa puna stop programului folosindu-se de prerogativele pe care le va avea dupa ce va fi preseidinte plin, iar LM sa-l continue, urmand ca F-35 sa fie vandut celorlalte state partenere. Adica USAF sa dea bani pe un fel de Super Hornet, care nu e un avion prost, iar Israel, Anglia, Belgia, Olanda, Norvegia si restul sa zboare F-35.

Apropo, eu cred tot mai mult ca F-35 o sa fie un avion excelent.

6
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
CezarMig-21 LanceRLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Pînă ce-o să intre ’35 în dotare ’18 o să m-ai mînînce o pîine. Și F-117 a fost un avion excelent la timpul lui,pînă l-au executat sirbii.

Cezar
Guest
Cezar

Era vorba de F 18 Advanced Super Hornet(piesa de avion). Mai zic ca are 80% din capabilitatile lui F 35. Dar ca nefiind invizibil pe radar degeaba face o buna parte din treaba, tot nu e acelasi lucru! 🙂