USAF trimite avioane F-15 in statele balticeUSAF sent F-15 fighter jets in the Baltic states

f-15 balticFortele Aeriene ale Statelor Unite (USAF) au preluat, la inceputul acestui an, misiunea de asigurare a integritatii spatiului aerian din tarile baltice, asa numita NATO Baltic Air Policing.

Astfel, patru avioane F-15C Eagle apartinand 48th Fighter Wing cu baza la RAF Lakenheath, Anglia, au ajuns in primele zile ale lunii ianuarie in Lituania, pe aeroportul Siauliai.

Americanii au preluat misiunea NATO Baltic Air Policing de la Fortele Aeriene Belgiene.

De ce mi se pare importanta aceasta rotatie altfel perfect normala, un „schimb” de politie aeriana in tarile baltice durand cate 3 luni? Pentru ca americanii au decis sa trimita in Lituania avioane F-15C.

Probabil ca nu e prima data cand se intampla, insa sa nu uitam ca in 2013 rusii au fortat serios nota in zona, organizand o multime de exercitii care au necesitat decolari de urgenta ale avioanelor NATO stationate pe Siauliai.

Ramane de vazut daca acum, cand in fata lor sta unul dintre cele mai bune avioane de superioritate aeriana din toate timpurile, rusii vor mai fi la fel de indrazneti.

f-15 balticU.S. Air Force (USAF) took over, earlier this year, the NATO’s Baltic Air Policing missions.

Four F-15C Eagle jets from the 48th Fighter Wing based at RAF Lakenheath, UK, arrived in the first days of January in Lithuania, at Siauliai airport.

The Americans took over NATO Baltic Air Policing mission from the Belgian Air Force.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x