Vesti bune de la Tarom

Read Time:1 Minute, 50 Second

Foto: Wikipedia
Nu, nu e vorba de avioanele alea lung curier pe care unii le-au anuntat acum un an si mai bine si inca nu si-au cerut scuze pentru minciuna. E vorba de ceva, spun eu, mai important, si anume reducerea cheltuielilor.

Despre datoriile istorice ale Tarom, care-s rostogolite an dupa an, am tot vorbit. Singurul mod de a scapa de ele este ca operatorul sa isi reduca substantial cheltuielile, mare parte din ele artificiale, pentru a incepe sa produca bani.

Ei bine, un prim pas important ar fi fost facut in aceasta perioada. Conform celor de la Capital, conducerea Tarom a inceput lungul proces de renegociere a contractelor care capuseaza compania de ani de zile.

Primul acord major ce va fi renegociat este cel de asigurare a personalului navigant si non-navigant. In momentul de fata, Tarom plateste peste 1,4 milioane de euro pentru asigurarea angajatilor la compania Ergo. Obiectivul este ca aceasta polita sa fie plafonata la 500 de mii de euro, fara ca beneficiile sa se piarda.

„Intenţionăm să reducem costurile pentru asigurările personalului aeronautic navigant şi tehnic non-navigant la aproximativ jumătate de milion de euro anual. Vrem în acelaşi timp să fim foarte clari şi bine înţeleşi. Condiţiile de asigurare vor rămâne neschimbate pentru angajaţii noştri. TAROM însă reuşeşte să îşi raţionalizeze şi diminueze cheltuielile, numai pe acest sector, cu aproximativ 65%”, au declarat reprezentantii companiei.

Si se pare ca lucrurile nu se opresc aici, in jur de doua mii de contracte urmand a fi renegociate.

Marturisesc ca sunt curios daca aceasta renegociere va fi facuta in avantajul Tarom pentru ca daca se va intampla asta vom putea vedea cat se poate de clar o parte a proportiilor jafului la care a fost supusa compania.

Imaginati-va ca Tarom ar putea economisi, daca planul decurge asa cum trebuie, 900 de mii de euro pe an din renegocierea unui singur contract! Si urmeaza polita de asigurare a avioanelor si asa mai departe.

Se pare ca Wolff Werner Wilhelm se misca destul de bine la conducerea companiei, insa, repet, ramanem cu rezerva punerii in aplicare a acestor intentii onorabile.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Vesti bune de la Tarom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Un inginer din cadrul Red Arrows’ Circus a murit dupa prabusirea avionului Hawk T1
Next post Italienii s-au speriat dupa ce doua Eurofightere au interceptat un B777