VIDEO | Avion american, interceptat de un Su-27 peste Marea Neagra

Un avion EP-3 Aries apartinand Statelor Unite a fost interceptat de un Suhoi Su-27 rusesc deasupra Marii Negre, in apropierea peninsulei Crimeea.

Americanii acuza ca interceptarea, care a durat, se pare, doua ore si 40 de minute, a fost una nesigura din cauza comportamentului pilotului rus.

Acesta s-ar fi apropiat la mai putin de doi metri de avionul american, dupa care i-ar fi intersectat traoectoria, obligandu-l sa zboare in jetul sau de aer.

Pana la urma, aparatul american folosit pentru supraveghere si-a intrerupt misiunea, deci job done pentru rus.

Replica Moscovei nu a intarziat sa apara, Kremlinul sustinand ca interceptarea a avut loc in conditiile respectarii reglementarilor internationale si fara ca aparatul interceptat sa declare o situatie de urgenta.

De asemenea, rusii mai spun ca Suhoiul a fost alarmat pentru ca Aries-ul american nu a fost identificat de la sol si a fost observat indreptandu-se spre spatiul aerian rus.

US Navy a dat publicitatii un foarte scurt video in care se vede cum un Su-27 trece foarte aproape de avionul american.

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
gabi S.ClauPitOliver Armand MarcociRaptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

Oare nu este o gresala majora a NATO ca nu raspund similar? Asta ar cauza mari probleme rusilor daca ar fi incoltiti de imensa flota aeriana a NATO, cum ar fi: 1.fara ore de antrenament pentru ca le-ar fi alocat interceptarilor 2. cresteri de cheltuieli 3. uzura aparatelor care si asa marea majoritate au peste o generatii si sunt mostenire de la URSS. 4. daca aparatele se uzeaza prea mult si incep sa apara pierderi printre acestea, pot aparea programe de achizitii care si acelea costa si numai costuri suplimentare nu isi permit rusii odata cu criza din ucraina, sanctiunile… Read more »

Oliver Armand Marcoci
Guest
Oliver Armand Marcoci

Jetul ăla lăsat în urma avionului se numește “remur”. Și orice avion al cărui strat limita este perturbat pentru mai mult de 3 secunde, se angajează în vrie.

ClauPit
Guest
ClauPit

Sau temut că le zgarie tabla:)

gabi S.
Guest
gabi S.

Daca va uitati pe datele GPS din stanga sus si le introduceti in google maps, iese ca americanii erau chiar in apele internationale. E drept ca varful pen. Crimeea avanseaza mult spre sud, dar tot in apele internationale era. Se deplasa de la vest la est, cu tendinta spre nord, la 6800 m altitudine. Cred ca rusii au reactionat la traiectoria lui.